15 mart. 2017 | 16:55

Programul Rabla Plus dublează prima pentru achiziționarea mașinilor electrice

ACTUALITATE
Programul Rabla Plus dublează prima pentru achiziționarea mașinilor electrice

Prima pentru achiziționarea unei mașini electrice prin intermediul programului Rabla Plus va fi dublată în acest an la suma de 10.000 de euro, urmărindu-se vânzarea unui număr de o mie de astfel de autovehicule.

Ministerul Mediului a lansat în 2016 programul ”Rabla Plus” pentru a încuraja achiziționarea tehnologiilor curate. Această implementare pleacă din încercarea de a diminua emisiile de dioxid de carbon. În acest fel, finanțarea acordată pe baza programului reprezintă de fapt o strategie pe o perioadă de trei ani, prin care să se promoveze autoturismele electrice, care sunt mai performante în ceea ce privește impactul pe care îl au asupra mediului.

Schimbarea atitudinii față de anul trecut pleacă din încercarea de a crește substanțial vânzările în acest an. În 2016 s-au vândut doar 40 astfel de autoturisme la nivel național, iar noul program vrea să crească atractivitatea mașinilor electrice atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, aflăm pe baza spuselor lui Daniel Constantin. Dacă asta nu vi se părea suficient, acesta ne informează că lucrează la un set de 11 măsuri pe care să le implementeze și care au ca scop reducerea efectelor poluării și soluționarea problemei gestionării deșeurilor, conform news.ro.

Pentru că scopul principal al acestei implementări este de a permite scăderea graduală a pragului de emisii CO2 din atmosferă, programul nu este doar o metodă de finanțare a achizițiilor viitoare, ci devine și un instrument prin care cumpărătorii să fie îndrumați corespunzător. În plus, șoferii vor începe să conștientizeze din ce în ce mai mult impactul pe care deplasarea pe această cale îl are asupra mediului. Și, poate, asta îi va motiva să caute metode prin care să asigure protecția mediului înconjurător.

Măsura Programului Rabla Plus nu ne șochează neapărat, mai ales pentru că mașinile electrice devin o realitate și se răspândesc în tot mai multe state. Mai mult, acestea reprezintă o cale simplă și la îndemâna noastră prin care putem proteja mediul.