Procesoarele Intel Core de generația a opta sunt cu 40% mai rapide

După numeroase speculații pe marginea celei de a opta generații de procesoare Intel Core, compania americană a dezvăluit în sfârșit toate specificațiile.

Printr-o postare pe blogul companiei, cei de la Intel a făcut publice toate motivele pentru care procesoarele Intel Core de generația a opta reprezintă un upgrade important comparativ cu cele de generația a șaptea – Kaby Lake. După o pauză de câțiva ani, în care accentul s-a pus pe eficiență energetică, noile SoC-uri sunt cu 40% mai sprintene decât procesoarele lansate în urmă cu aproximativ un an. În același timp, oficialii Intel au ținut să menționeze că un sistem construit în jurul unui astfel de procesor de generația a opta va fi cu 100% mai rapid decât un PC de acum cinci ani.

Pentru prima oară, toate procesoarele lansate de Intel în cadrul unei generații integrează patru nuclee într-o pastilă de siliciu. În trecut, mai ales procesoarele Ultra Low Voltage din familia U au fost limitate la două nuclee și nu va mai fi cazul de acum înainte. În plus, nu s-a făcut la nici un nivel un compromis pe partea de eficiență energetică. Sistemele portabile cu noile SoC-uri ar trebui să se descurce să redea 10 ore de conținut video la rezoluție 4K în deplasare, departe de priză.

În prima fază, noile procesoare Intel Core de generația a opta în format U vor fi disponibile în versiuni Core i5 și Core i7 cu frecvențe de tact între 1,6GHz și 3,4GHz, respectiv între 1,9GHz și  și 4,2GHz. Conform declarațiilor oficiale, primele sisteme portabile construite în jurul noilor procesoare ar trebui să ajungă în magazine până la finele lunii viitoare.

Procesoarele din generația a opta Intel Core pentru desktopuri vor fi disponibile pentru achiziție din această toamnă. Este important de reținut că toate CPU-urile anunțate astăzi nu folosesc un proces de fabricație pe 10 nanometri. Primele pe 10nm vor fi anunțate anul viitor.

08:07 22.08.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video