AMD a lansat noua gamă de procesoare high-end cu 16 nuclee

AMD a lansat noua gamă de procesoare high-end cu 16 nuclee

Noile procesoare AMD au fost lansate astăzi, cel mai așteptat fiind Ryzen Threadripper, procesorul cu 16 nuclee, prezentat în două configurații ultra high-end, împreună cu noile plăci video Radeon RX Vega.

Ansamblul AMD Ryzen Threadripper – Radeon RX Vega, prezentat în cadrul Computex, la Taipei, a rulat fără probleme jocul Prey la rezoluție 4K. Ca să pluseze, cei de la Advanced Micro Devices au introdus noul procesor high-end și pe un sistem cu patru plăci video Radeon RX Vega. Nu este de mirare că această configurație a reușit să ruleze concomitent două programe de editare video și randare de nivel profesional, Blender și ProRender.

Noile procesoare AMD Ryzen Threadripper vor face parte din gama ultra high-end a producătorului american.

AMD a lansat și o gamă mobilă de Ryzen care va putea fi integrată pe Ultrabook-uri. Noul quad core cu 8 nuclee virtuale care vine la pachet cu o placă video integrată, pe arhitectură Vega, va putea fi montat pe orice laptop mai subțire de 15 milimetri.

Pe lângă numeroasele procesoare, AMD a prezentat și o arhitectură de plăci de bază care urmează să fie produsă în parteneriat cu ASRock, Asus, Gigabyte și MSI. Acestea vor fi construite pe chipsetul X399 și vor dispune de noul model de socket TR4. Memoria RAM va fi pe patru canale și va suporta până la doi terabiți.

Chiar dacă încă nu au fost lansate comercial, noile plăci video Radeon Vega Frontier vor veni curând pe rafturile magazinelor, pe 27 iunie 2017.

De asemenea, mult așteptatele Radeon RX Vega vor fi lansate oficial în cadrul evenimentului SIGGRAPH 2017, care va avea loc între 30 iulie și 4 august la Los Angeles. Acestea urmează să fie vârful de gamă al AMD în ceea ce privește seria Radeon.