22 feb. 2017 | 12:12

Probleme cu Facebook în toată Europa: rețeaua nu afișează conținut în feed

ACTUALITATE
Probleme cu Facebook în toată Europa: rețeaua nu afișează conținut în feed

Utilizatorii din Europa au experimentat o serie de probleme cu Facebook în ultimele ore. Nu toată lumea a observat că Facebook a picat, dar mulți utilizatori au semnalat că au dificultăți în a-și accesa newsfeed-ul. 

Problemele Facebook nu se manifestă la nivel general. Mai exact, Facebook nu a picat de tot, ci doar nu poate ”umple” newsfeedurile unor utilizatori cu postări de la prieteni sau de la pagini. Unele persoane nu văd decât conținut publicat de prieteni, altele nu ajung la finalul feedului în numai câteva scrolluri, fiind întâmpinați de mesajul ”No posts to show”.

Pe site-ul downdettector.com se observă că problemele sunt, în mare parte, izolate, fiind afectate doar țări din Europa. Marea Britanie pare să fie cea mai afectată de actualele probleme Facebook.

Întreruperile de funcționare par a fi sporadice, iar cei de la Facebook nu au dat un comunicat oficial privind această situație.

Este posibil să fie o defecțiune la serverele care gestionează traficul din Europa, sau de o schimbare pe care rețeaua socială se pregătește să o implementeze.

Mulți utilizatori nemulțumiți au ajuns pe Twitter, unde își postează frustrările prin intermediul hashtag-ului #FacebookDoown.

Până la momentul redactării acestei știri, aproximativ 3.000 de persoane au raportat probleme pe site-ul downdettector.com.

Nu este nemaivăzut ca Facebook să aibă probleme și, de cele mai multe ori, situațiile neplăcute se rezolvă în câteva minute, așa că Facebook nu va mai sta picat foarte mult timp. Eroarea nu pare să-i afecteze pe utilizatorii de smartphone-uri, ci doar site-ul de desktop, iar platforma Messenger funcționează fără probleme.

Vom actualiza acest articol când vom avea mai multe informații.