22 feb. 2017 | 07:09

Acum poți transfera bani prietenilor prin Facebook Messenger

ACTUALITATE
Acum poți transfera bani prietenilor prin Facebook Messenger

Posibilitate de a transfera bani prin Facebook Messenger nu este nouă, dar printr-un nou bot TransferWise, funcția nu se mai rezumă la Statele Unite.

Transferul internațional de bani este cea mai nouă funcție introdusă în Facebook Messenger. După ce a avut parte de un set foarte stufos de actualizări de ordin estetic în ultimele luni, Facebook Messenger incorporează în sfârșit o particularitate utilă pentru un număr foarte mare de utilizatori.

Noua opțiunea a fost integrată in-app prin intermediul unui bot lansat duminică. Acesta a fost creat în colaborare cu TransferWise și este ancorat în serviciul tradițional de transfer internațional de bani al respectivei companii. Pe lângă transferuri posibile între țări europene, noul bot detaliat pe site-ul TransferWise suportă Australia, Canada și Statele Unite.

Utilizatorii de smartphone nu ar trebui să fie străini de TransferWise, dacă și-au făcut un obicei din transferul de bani prin telefon. Compania americană se laudă deja cu expedierea și recepția a peste un miliard de dolari în fiecare lună doar prin aplicația de mobil. Marele avantaj al TrasferWise constă într-un nivel de transparență sporit al transferului, comisioane scăzute și rate de schimb avantajoase pe care le puteți vedea în permanență pe site. Costul transferului este de aproximativ 1% din sumă.

În prima etapă de implementare a serviciului prin Messenger nu veți avea la fel de multe valute precum cele disponibile pe site-ul TransferWise, dar numărul acestora va crește pe viitor. ,,Misiunea noastră la TransferWise este de a aduce tuturor utilizatorilor din lume un trasnfer de bani internațional mai rapid, mai ieftin și mai confortabil. Realizarea bot-ului TransferWise pentru Messenger este un pas grozav în acea direcție.” Directorul diviziei de parteneriate globale al TransferWise, Scott Miller s-a arătat foarte încântat de această lansare.

Zvonuri pe margine colaborării dintre Facebook și TransferWise au apărut încă de acum câteva luni, dar la momentul respectiv se discuta de o achiziție de către compania fondată de Mark Zuckerberg. Acum a devenit evident că era vorba doar de un bot.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele