Prisma trece prin schimbări majore și include un magazin de filtre

Prisma trece prin schimbări majore și include un magazin de filtre

După aproximativ un an de la lansarea primei versiuni, Prisma pentru mobile beneficiază de cel mai important upgrade. 

Rețeta celor de la Prisma a fost din totdeauna una foarte bună, doar că numărul foarte mare de filtre ajunsese să aglomereze interfața programului. Soluția găsită de dezvoltatori pentru această problemă a fost implementată de curând în cea mai recentă actualizare ajunsă în Google Play și pe Apple AppStore.

De acum înainte, veți găsi în Prisma un magazin cu filtre pentru fotografii. Multe dintre ele s-ar putea să le cunoașteți deja, dar cel mai important detaliu este că toate vor disponibile gratuit pentru descărcare și utilizare. Scopul dezvoltatorului nu este să se îmbogățească prin ideea de magazin, ci să faciliteze descoperirea filtrelor pe care ți le dorești și pe care vrei să le folosești în mod regulat. După ce ai ales unul dintre filtrele disponibile pentru download, poți vedea câteva mostre de imagini modificate prin intermediul său. Astfel, vei înțelege mult mai bine dacă se pretează mai bine sau nu pentru scenariul pe care îl ai în minte.

Mai mult decât atât, noua variantă de Prisma permite pentru prima oară realizarea de filtre foto proprii. La fel ca filtrele obișnuite, cele pe care le creezi singur vor fi aplicate printr-o rețea neurală ce s-a adaptat particularităților definite de utilizator.

Din acest punct, proiectul pe termen lung pentru Prisma este de a-și îmbogăți în continuare colecția de filtre. Asta înseamnă că, pentru o perioadă se va încerca păstrarea un ritm de câteva filtre adăugate săptămânal. În timp, se speră introducerea zilnică de filtre noi. Într-o versiune ulterioară, veți căștiga posibilitatea partajării cu prietenii a unor filtre descoperite în magazin și introducerea suportului pentru review-uri de la comunitate.

Rămâne doar să vedem dacă aceste schimbări drastice de funcționalitate introduse în Prisma vor facilita sporirea numărului de utilizatori și revenirea lor in-app.

Citește și: