Cum folosești filtrele din Prisma pe PC sau Mac

Cum folosești filtrele din Prisma pe PC sau Mac

Ca aplicație dedicată, Prisma este disponibilă doar pe iOS sau Android, dar cu un mic artificiu, puteți profita de Prisma pe PC sau Mac.

Lansată cam în aceeași perioadă cu Pokemon Go, Prisma este una dintre aplicațiile care au făcut valuri în 2016. Similară cu Instagram prin prisma faptului că permite aplicarea de filtre pe fotografii, Prisma folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a vă transforma imaginile în opere de artă. Între timp, aplicația a devenit una destul de complexă. Acum funcționează și fără internet, include un flux de imagini similar cu Instagram și vă pune la dispoziție o colecție mult mai stufoasă de filtre.

Un lucru nu s-a schimbat însă, Prisma nu este disponibilă în mod oficial pe sisteme desktop. Urmând câțiva pași simpli, există însă o modalitate prin care puteți folosi Prisma pe PC sau Mac. Practic, veți folosi un bot Prisma disponibil în aplicația Telegram. Pe lângă variantele de mobil, Telegram are versiuni disponibile pentru Windows, Mac sau chiar și Web.

Primul pas implică instalarea Telegram și crearea unui cont, dacă nu cumva aveți deja Telegram pe smartphone. Pentru a descărca versiunea potrivită pentru platforma voastră folosiți această adresă web. Veți găsi clienți pentru Windows, Mac, Linux și nu numai. După instalare, pentru a vă crea un cont, trebuie să vă introduceți numărul de telefon și un cod pe care îl veți prim prin SMS. Pentru a începe să folosiți Prisma pe PC sau Mac, faceți un click pe acest link și confirmați adăugarea bot-ului Prisma în aplicația Telegram instalată. Opțional, puteți face un click pe Open in Telegram Web. În cazul acestui tutorial, eu am folosit Telegram pe Mac.

În momentul în care ați adăugat Prisma_Channel în Telegram pe PC, următorul pas este să faceți click pe @PrismaBot pentru a începe un dialog virtual. Termenul ,,virtual” este cel mai potrivit, deoarece nu veți vorbi cu o persoană, ci întregul sistem este complet automatizat. De aici, rămâne să trageți o imagine din computer în fereastra de dialog din Telegram pentru a-i fi aplicat acesteia un filtru aleatoriu. Puteți atașa manual o poză din PC sau Mac folosind agrafa din colțul din stânga jos al ferestrei de dialog. În câteva secunde, ar trebui să vedeți imaginea editată pe care o puteți salva în computer. Pentru a vă alege manual filtrele aplicatate, tastați /filters și apăsați pe Enter. Apăsați pe butonul Use filter Nume_Filtru pentru a folosi unul dintre cele afișate la imaginile pe care le atașați ulterior. Opțional, apăsați pe butonul More pentru a vedea și mai multe filtre disponibile.

Citește și: