17 apr. 2017 | 12:00

Carrie Fisher: Prințesa Leia a fost comemorată la 40 de ani de Star Wars

VIDEO VIDEO

La celebrarea a 40 de ani de Star Wars, pe lângă o serie importantă de evenimente, a fost publicat un clip pentru ne aduce aminte de Carrie Fisher, interpreta rolului Prințesa Leia.

În urmă cu câteva zile a avut loc un eveniment intitulat Star Wars Celebration, pentru a sărbători 40 de ani de la lansarea primului film din serie. Conferința a fost una de proporții și s-a desfășurat în Orlando, Statele Unite. Pe lângă un număr impresionant de fani prezenți la eveniment, în centrul atenției a fost o discuție moderată de Warwick Davis, cunoscut fanilor din piele lui Wicket the Ewok. Pe scenă s-au perindat unele dintre cele mai importante personalități responsabile de realizarea seriei, dar și un număr important de actori pe care i-am văzut în cele 8 filme.

George Lucas, responsabilul de crearea universului Star Wars a fost și el prezent la eveniment pentru a reitera începuturile francizei. Harrison Ford a venit să spună câteva glume. Kathleen Keneedy, producătoarea The Force Awakens și Rogue One ținut să menționeze că nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul fanilor. Lista actorilor prezenți i-a mai inclus pe Anthony Daniels (C-3PO), Samuel L. Jackson, Liam Neeson, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Peter Mayhew, Billy Dee Williams și Mark Hamill.

Evenimentul organizat de Lucasfilm s-a încheiat cu un omagiu adus lui Carrie Fisher, interpreta rolului Prințesa Leia încă de la primul film din 1977. Actrița a murit în luna decembrie a anului trecut, iar clipul de 5 minute pe care îl puteți vedea mai sus face o treabă foarte bună în a trece în revistă o parte semnificativă din cariera și viața ei personală. Deși majoritate fanilor o cunosc ca fiind persoana din spatele Leia Organa, ea a avut o carieră mult mai vastă decât atât. A publicat câteva cârți și a fost responsabilă de propriul one-man show pe Broadway.

Compozitorul John Williams responsabil de coloana sonoră a francizei a fost prezent la final pentru a cânta tema prințesei Leia din film pentru fanii prezenți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele