Prima rețea Gigabit LTE a fost lansată în Australia de Telstra

Prima rețea Gigabit LTE a fost lansată în Australia de Telstra

După o serie de teste desfășurate pe parcursul mai multor ani, prima rețea Gigabit LTE a fost pusă în funcțiune zilele trecute în Australia de către Telstra.

Încă de la lansarea primelor rețele 4G LTE, se discută de următorul pas în evoluția rețelelor mobile e comunicații. Deși am auzit în trecut referința către 5G și au fost deja realizate câteva experimente, de această dată vorbim de cea mai rapidă conexiune 4G. Introdusă inițial doar în Australia, noua rețea de internet ar urma să fie implementată și în alte colțuri ale lumii.

Prima rețea Gigabit LTE lansată de Telstra promite viteze wireless în jurul valorii de 1000 Mbps. Inițial, a existat o promisiune pentru punerea în funcțiune a noii rețele până la finele lui 2016, dar se pare că ultimele detalii au fost finisate abia acum, în ultimele zile din ianuarie 2017.

Pentru că o astfel de viteză este relativ inutilă pe un smartphone, același operator australian a anunțat și un hotspot mobil compatibil cu noua conexiune Gigabit LTE. Acesta din urmă este intitulat Netgear Nighthawk M1 portable 4G Router. La o un preț de achiziție nesubvenționat de 360 de dolari, respectivul gadget suportă împărțirea conexiunii wireless la peste 20 de dispozitive timp de aproximativ 24 de ore departe de priză.

Creația celor de la Netgear a fost anunțată în urmă cu ceva timp, dar este prima oară când o vedem testată la capacități maxime. Pentru ca acest lucru să fie posibil, noul Nighthawk M1 este construit în jurul unui modem Qualcomm X16 GB-class. Vobim de același modem integrat în Snapdragon 835, SoC-ul care va face valuri în 2017 prin prezența sa într-o serie de smartphone-uri de top.

Prima rețea Gigabit LTE a fost realizată de către Telstra în colaborare cu Ericsson. Testele de la fața locului realizate de către cei la Ubergizmo s-au reflectat în aproximativ 900 Mbps pentru download și 150 Mbps pentru upload, cifre care cumulate sunt în conformitate cu noțiunea de Gigabit LTE.

Citește și:
Etichete: