25 apr. 2017 | 17:15

Poți vorbi cu Einstein pe Facebook Messenger, dar nu e la fel de inteligent pe cât ai crede

ACTUALITATE
Poți vorbi cu Einstein pe Facebook Messenger, dar nu e la fel de inteligent pe cât ai crede

Mulțumită unei campanii de marketing, poți purta conversații pe Facebook Messenger cu Albert Einstein, dar este posibil să rămâi un pic dezamăgit.

Până și moartea e relativă în era inteligenței artificiale. Din păcate, și inteligența artificială e relativă, având în vedere conversațiile limitate pe care le poți avea cu cel care a gândit teoria relativității, adică Albert Einstein, pe Facebook Messenger.

Genius este un bot de Facebook Messenger care ar trebui să-l întruchipeze pe Albert Einstein. A fost creat de National Geographic în încercarea de a promova serialul Genius, care se învârte în jurul vieții omului de știință.

Din păcate, cei de la National Geographic nu s-au chinuit foarte mult cu botul de Messenger care ar trebui să-l reprezinte pe Albert Einstein. Unii boți încearcă din răsputeri să înțeleagă ce ceri de la ei, îți pun la dispoziție liste cu comenzi speciale și te ajută cu diverse sarcini.

Botul Einstein vorbește doar ce vrea el și îți răspunde cu mesaje predefinite care nu au legătură cu lucrurile pe care tu îl întrebi.

Ne-am jucat câteva minute cu acest robot de chat și am văzut că există și extrem de puține ”răspunsuri corecte”, unele care să determine reacții contextuale ale lui Einstein.

Majoritatea replicilor fac referire la viața personală a savantului, nu la descoperirile lui științifice, iar unele dintre replici sunt însoțite de GIF-uri realizate cu cadre extrase din serial.

Einstein din Messenger vorbește despre iubire, despre femei, dar și despre vioară, dar dacă sperați să vorbiți mai mult de câteva minute, veți fi dezamăgiți. La un moment dat, răspunsurile încep să se repete și veți fi redirecționați către site-ul oficial al postului TV.

Dacă vreți să încercați, totuși, să purtați o conversație cu versiunea digitală a lui Einstein, puteți face asta accesând acest link.