Pornind de la obiceiurile utilizatorilor de Kindle, Amazon Charts îți dezvăluie cele mai citite cărți

Pornind de la obiceiurile utilizatorilor de Kindle, Amazon Charts îți dezvăluie cele mai citite cărți

Amazon are acces la foarte multe statistici referitoare la utilizatorii de Kindle și a optat să le folosească pentru realizarea unui clasament.

Sunt multe criterii după care ai putea realiza un clasament de cărți. Unii s-ar putea orienta după review-urile unor critici populari. Alți ar putea defini cifrele de vânzări ca fiind un criteriu relevant. Din punctul de vedere al celor de la Amazon, nimic nu este mai important decât volumul de timp pe care îl petreci cu o carte în brațe după ce ai cumpărat-o.

În mod normal, ar fi imposibil să știi la nivel global cât timp citesc o carte un număr semnificativ de cititori în așa fel încât să realizezi un top. Amazon are însă în spate unele dintre cele mai populare ebook readere de pe mapamond, iar acelea pot oferi un set stufos de informații legate de obiceiurile cititorilor. Din acest motiv, în loc să măsoare câte exemplare au fost vândute dintr-un anumit volum, cuantifică volumul de timp pe care internauții l-au petrecut lecturând-o.

Pornind de la acest sistem inovativ, a fost creat Amazon Charts. Acesta ar putea fi cel mai relevant top de cărți de pe piață pentru cei care se orientează către volume populare. În practică, în fiecare săptămână, Amazon va publica un top 20 al celor mai citite cărți, pe lângă topul clasic al celor mai vândute cărți. În mod previzibil, acesta va fi împărțit în secțiunile ficțiune și non-ficțiune. Pentru ca opinia pe care v-o formați să fie ancorată în mai multe statistici, Amazon Charts include și criterii de context, pecum cele mai precomandate romane. Până și cei care optează pentru varianta audio a unei cărți prin Audible sunt relevanți pentru realizarea clasamentului.

În ceea ce privește cele mai populare cărți la ora actuală, lider este The Handmaid`s Tale, un roman de Margaret Atwood care se reflectă într-un serial TV cu același nume pe HBO și Hulu. American Gods de Neil Gaiman este altă carte ecranizată pe micul ecran ce a ajuns în topul preferinților cititorilor.

Citește și:
Etichete: