23 iun. 2017 | 18:49

Amazon vrea să construiască cuiburi pentru dronele sale

ACTUALITATE
Amazon vrea să construiască cuiburi pentru dronele sale

Șeful Amazon, Jeff Bezos, a anuțat ideea sa de a livra pachete cu ajutorul dronelor în urmă cu patru ani, în cadrul unei emisiuni televizate. De atunci, compania sa s-a străduit să pună în practică serviciul inovativ. Pe 30 aprilie 2017, Amazon Prime Air și-a început operațiunile iar viitorul este în faza de construcție.

O idee mai nonconformistă a companiei americane tocmai a fost patentată. Este vorba de ”cuiburi” pentru dronele care vor urma să facă parte din serviciul de livrare aeriană. Ele vor avea forma unor clădiri foarte înalte, cu multe dock-uri de aterizare, pe care micile aparate zburătoare se vor așeza atunci când vor avea ceva de preluat pentru livrare. Ele vor lua pachetul de acolo și îl vor transporta mai departe către client.

amazon prime air

Livrarea de pachete pe calea aerului, în mod rapid, mai ales în orașele foarte aglomerate, este o idee foarte bună și poate revoluționa domeniul e-commerce-ului. Cuibul va avea rampe de încărcare la nivelul de bază, acolo unde camioanele cu produsele comandate de către clienții dintr-un anume oraș pot descărca marfa. Mai departe, pachetele vor fi urcate către dock-urile de drone pentru a fi preluate de aparatele zburătoare în scopul livrării. Ideea este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă.

Denumirea de cuib are de a face cu faptul că dronele vor zbura non-stop pe lângă acesta. El ar putea fi asemănat și cu un stup de albine. Un alt aspect interesant ar putea fi dat lipsa lucrătorilor umani din cuiburi. Coletele aduse cu ajutorul camioanelor ar urma să fie preluate în mod automat și ridicate către dock-ul aferent dronei care urmează să le preia și să le livreze către destinatarul final, notează PCMag.com.