11 mart. 2017 | 10:00

Playtech News Bytes: Scandalul CIA și Bitdefender și ADN-ul folosit ca HDD

ACTUALITATE
Playtech News Bytes: Scandalul CIA și Bitdefender și ADN-ul folosit ca HDD

După scandalul NSA vine scandalul CIA. Wikileaks a publicat, la începutul acestei săptămâni, peste 8.000 de pagini cu documente care arată cum ne spionează agenția americană. Printre detaliile ajunse Internet se regăsesc și informații despre cât de eficiente sunt soluțiile antivirus împotriva uneltelor CIA. Am aflat, astfel, că antivirusul Bitdefender a fost mai greu de păcălit și a detectat încercările CIA de spionaj în unele situații, dar și că antiviruși precum AVG sau Avira nu au avut nicio șansă în fața spionilor americani. Între timp, toate companiile de securitate și-au rezolvat problemele, dar toate detaliile le găsiți AICI.

Majoritatea producătorilor importanți din industria auto vorbesc din ce în ce mai des despre modele de mașini electrice mai multe sau mai puțin futuriste. Săptămâna aceasta am auzit despre astfel de mașini de la Bentley, dar și de la Volkswagen. Bentley a prezentat conceptul  EXP 12 Speed 6E care se remarcă prin aspectul impozant, dar și prin faptul că incorporează tehnologia de încărcare wireless. Cei de la Volkswagen a gândit un altfel de automobil. Mașina lor electrică este și autonomă și se numește Sedric. Sedric arată mai mult ca un mini-autobuz decât ca o mașină obișnuită și va servi ca un „prieten și companion” al familiei. Toate detaliile despre Bentley EXP 12 Speed 6E și Volkswagen Sedric.

Având în vedere că volumul de date informatice generate devine din ce în ce mai mare, cercetătorii caută mereu noi soluții de stocare. Una dintre cele mai futuriste este ADN-ul și oameni de știință tocmai au înregistrat o reușită importantă. Acidul deoxiribonucleic, cunoscut și sub numele de ADN, conține toate informațiie despre codul genetic al animalelor, plantelor sau oamenilor, iar experții au descoperit că poate stoca și informații digitale. Astfel, cercetători de la Universitatea Columbia au reușit să scrie în ADN un film, un sistem de operare și un virus de PC. Toate detaliile despre această reușită le găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Kong: Insula Craniilor. În noua peliculă despre legendara gorilă uriașă King Kong îi întâlnim pe Tom Hiddleston și Brie Larson. Filmul prezintă expediţia pe o insulă virgină din Pacific a unei echipe de savanţi, soldaţi și exploratori. Departe de tehnologia modernă, aceștia se aventurează pe domeniul sălbatic al marelui Kong. Filmul rulează în cinematografele din România.