Volkswagen a creat o mașină care se poate conduce singură [VIDEO]

Volkswagen a creat o mașină care se poate conduce singură [VIDEO]

Volkswagen propune un nou concept inovator prin care mașinile autonome ale viitorului capătă noi valențe și, de data aceasta, chiar și o imagine.

Sedric este mașina total autonomă a celor de la Volkswagen, ceea ce înseamnă că nu are volan sau pedale și care poate fi activată prin apăsarea unui buton. Producătorii susțin că Sedric este primul vehicul care a fost creat de la bun început pornind de la ideea de autonomie, conform The Verge. Totodată este important să specificăm că mașinăria este doar un concept, adică nu există altundeva decât în imaginația proiectanților și inginerilor de la VW.

Sedric nu face decât să ateste angajamentul companiei față de conceperea unor vehicule total autonome pe viitor. Volkswagen menționează într-o discuție de presă de concepte precum „mobilitate individuală”, „sustenabilitate”, „platformă de idei”, lucru care ne arată planurile mărețe pe care aceștia și le propun.

Deși aspectul mașinii pare a fi destul de supărat, compania susține că Sedric va servi ca un „prieten și companion” al familiei. Asta pare a fi trendul răspândit între producătorii de automobile, acela de a transforma un vehicul pentru familie în ceva asemănător unui animal de companie.

La începutul acestui an, Toyota a venit cu o propunere asemănătoare. Vehiculul Concept-i avea la bază un sistem de inteligență artificială, denumit ”Yui”, și avea o parte care se asemăna unei fețe. Iar atât acesta, cât și Sedric al celor de la VW, au abilitatea de a face cu ochiul, și asta mulțumită farurilor digitale.

Volkswagen susține că mașina propusă poate fi chemată prin apăsarea unui buton care își schimbă culoarea și vibrează atunci când vehiculul se apropie. Această funcție are rolul de a ghida persoanele care au deficiențe de vedere. Și nu e de mirare că VW s-a gândit la acest aspect, mai ales pentru că aceste persoane sunt cumpărătorii principali ai unei astfel de mașini.

Elementele de design și funcțiile tehnologice ale lui Sedric vor începe să fie incluse în automobilele companiei în anii care urmează. Astfel, conceptul prezentat nu este neapărat o mașină în proces de fabricație, ci ea devine mai degrabă o idee în funcție de care producătorii să se ghideze.

Citește și: