25 feb. 2017 | 10:00

Playtech News Bytes: Ce se va lansa la MWC 2017 și organismele antice descoperite într-o peșteră

VIDEO
Playtech News Bytes: Ce se va lansa la MWC 2017 și organismele antice descoperite într-o peșteră

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Mai sunt doar două zile până la Mobile World Congress, cel mai important eveniment al anului când vine vorba despre lansările de smartphone-uri, tablete și gadgeturi smart. Și, la fel ca în fiecare an, companiile nu au făcut o treabă foarte bună când a venit vorba de păstrarea secretelor, așa că știm cam tot ce se poate ști despre dispozitivele care umrează să fie prezentat. Huawei P10 este una dintre vedetele de anul acesta, cei de la Huawei mizând pe un design premium, ușor modificat față de cel folosit anul trecut, pe un procesor foarte rapid dezvoltat intern, dar și pe un sistem cu cameră foto dublă care se anunță mai bun decât cel implementat pe modele precum P9, Mate 9 sau Honor 8. ȘI LG va prezenta un smartphone cu cameră dublă, adică LG G6. Sistemul sud-coreenilor va fi capabil să surprindă imagini panoramice spectaculoase, similare celor realizate cu LG G5, iar fotografiile vor arăta impresionant pe display-ul cu raport de aspect 18:9, mai lung decât cele obișnuite. Samsung urmează să prezinte o tabletă, cei care așteptau Samsung Galaxy S8 trebuind să dea dovadă de ceva mai multă răbdare, telefonul urmând să fie prezentat abia spre finalul lunii. Toate detaliile de la Mobile World Congress 2017 vor fi disponibile pe site-ul Playtech.ro, fiind transmise direct de la eveniment.

Prima cursă între două mașini fără șofer a avut loc în Buenos Aires și s-a terminat cu un accident. Competiția s-a desfășurat în cadrul unui eveniment de Formula E și a purtat numele de Roborace. Două mașini autonome s-au întrecut pe circuit, dar cursa nu a fost una lină. În timpul întrecerii, un câine a ajuns pe pistă, dar a fost evitat de cele două automobile, care au depistat obstacolul și și-au continuat cursa. Autovehiculele au parcurs traseul la viteze destul de mari, de aproximativ 185km/h, iar problema a apărut atunci când una dintre cele două mașini autonome nu a apreciat corect virajul. Ea a intrat în curbă la o viteză prea mare, agățând parapetul. Toat detaliile despre prima cursă cu mașini autonome le găsiți AICI.

Toată lumea vorbește despre exoplanetele Trappist descoperite de NASA, planete care ar putea găzdui viața. Totuși, săptămâna aceasta a fost făcută o descoperire interesantă și pe Terra. Microbi ciudați au fost găsiți în interiorul unor cristale masive din mina Naica, din Mexic. Cercetătorii suspectează că organismele microscopice au trăit în acest locaș timp de 50,000 de ani și, conform studiilor, ele par să se afle într-o stare lantentă. Microbii ar fi supraviețuit în buzunarele umplute cu lichid din structura cristalelor. Mai multe detalii găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Copacul cu Povești sau A Monster Calls.  Bazat pe romanul omonim scris de Patrick Ness,  este povestea emoționantă a unui băiat cu o copilărie umbrită de boala gravă a mamei sale și vizitele nocturne ale unui monstru milenar. Cu ajutorul monstrului, băiatul ajunge să cunoască dragostea și compasiunea și descoperă și câțiva aliați pe care se va putea baza necondiționat. Filmul rulează în cinematografele din România.