Playtech News Bytes: Taxiuri autonome și Poliția Română care luptă cu virușii

Playtech News Bytes este un rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Poliția Română vrea să te protejeze de hackeri și să te ajute să-ți recuperezi datele ținute ostatice de către infractorii cibernetici. Pentru asta a colaborat cu Bitdefender, compania românească recunoscută la nivel global pentru soluțiile sale de securitate informatică. Astfel, IGPR și Bitdefender pun la dispoziție o unealtă gratuită menită care să-i ajute pe cei care au fost afectați de ransomware. Acesta e un tip de virus care criptează informațiile de pe computer și apoi cere bani pentru a le debloca. Toate informațiile despre acest subiect le găsiți AICI.

Nemții de la Mercedes au planuri mari pentru industria auto, dar și pentru taximetriei. Compania tocmai și-a anunțat planurile de a lansa taxiuri autonome care să transporte pasageri din punctul A în punctul B fără să aibă nevoie de un șofer pentru a face acest lucru. Viitorul taximetriei fără șoferi imaginat de Mercedes ar fi mult mai aproape decât ne-am aștepta. Astfel, compania speră să lanseze automobile autonome pentru astfel de servicii peste aproximativ trei ani. Toate detaliile sunt AICI.

Cu toții cunoaștem acea senzație de groază intensă pe care o experimentăm când scăpăm telefonul cu fața în jos pe podea. Ei bine, știința ar avea o rezolvare pentru problema ecranelor sparte, dar și pentru panica noastră. Cercetătorii au dezvoltat un display special capabil să se regenereze, dacă este zgâriat sau crăpat. Este creat dintr-un polimer special care se comportă ca apa când moleculele sale sunt întinse sau despărțite. Revine la starea originală fără prea multe bătăi de cap. Toate detaliile despre ecranul care se vindecă singur le găsiți AICI.

Săptămâna aceasta vă recomand filmul Power Rangers. E adaptat după serialul pentru adolescenți cu același nume și ne prezintă o mână de tineri care dobândesc puteri speciale prin intermediul unor armuri cu origini misterioase. Puterile nu vin singure, ci la pachet cu responsabilitatea de a salva planeta. Filmul rulează în cinematografele din România și trailerul complet e mai jos.

PLAYTECH
10:08 09.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video