Playtech News Bytes: Atacul care transformă orice program în malware și vopseaua fotovoltaică


Sfârşitul conversaţiei

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Auzim din ce în ce mai des despre atacuri cibernetice și campanii de spionaj efectuate de agenții ale unor state sau de infractori cibernetici. Dacă vă simțeați în siguranță pentru că aveți sistemul de operare actualizat la zi și un antivirus instalat, trebuie să știți că aceste măsuri nu sunt suficiente. Cercetătorii israelieni au găsit o modalitate de a transforma orice program de pe un computer într-o aplicație malițioasă care te spionează sau care îți blochează accesul la fișierele tale. Atacul DoubleAgent poate fi folosit pentru a întoarce un antivirus împotriva sistemului, deoarece programele de protecție au acces la mai multe zone ale sistemului de operare. Toate companiile mari care produc antiviruși sunt afectate de această vulnerabilitate, iar mai multe detalii găsiți AICI.

Cei de la Bentley au apelat la tehnologii specifice NASA pentru a-și promova nava amiral. Ei au creat o imagine panoramică enormă, care însumează 57,7 miliarde de pixeli, în centrul căreia se află o mașină Bentley Flying Spur W12 S. Pentru a realiza această imagine, ei au trebuit să monteze o cameră specială la o înălțime de 264 de metri și să facă cu ea peste 1.800 de cadre. Toate detaliile despre fotografia Gigapixel, dar și despre flagshipul Bentley, le găsiți AICI.

Cercetătorii analizează mereu numeroase tehnologii prin care să poată capta energia solară și se pare că tocmai au descoperit-o pe cea mai eficientă. Este vorba despre o vopsea fotovoltaică, realizată din mineralul perovskit și din apă. Oamenii de știință sunt încrezători că prin folosirea vopselei speciale vor putea transforma orice suprafață într-un panou solar. Toate detaliile despre cerneala fotovoltaică le găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Life sau Viața, primele semne. În Life, o echipă de astronauți descoperă o formă de viață înspăimântătoare, responsabilă pentru extincția tuturor celorlalte organisme de pe planeta Marte. Thrillerul SF îi are în rolurile principale pe Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal și Ryan Reynolds și rulează în cinematografele din România.

12:17 25.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video