De ce personajele din desene animate au doar patru degete

De ce personajele din desene animate au doar patru degete

Dacă analizăm îndeaproape personajele din desene animate începem să descoperim tot felul de elemente ciudate pe care nu le-am observat până acum, precum faptul că acestea au doar patru degete.

Unul dintre cele mai stranii lucruri despre personajele din desene animate este că acestea au, de cele mai multe ori, doar patru degete. Mickey Mouse, Homer Simpson, SpongeBob, Looney Tunes, Familia Flintstones, Tom și Jerry, dar și multe alte animații, conțin personaje care au patru degete. Acest lucru nu este imediat evident, dar odată ce îți centrezi atenția asupra acestui fapt, vei observa că această alegere a producătorilor este prezentă pretutindeni.

De ce au ales producătorii acest design? Se pare că nu există un singur răspuns la această întrebare și că decizia este influențată de mai mulți factori. În primul rând, în acest fel, timpul procesului de desenare și animație a personajelor este mult mai scurt și știm cu toții cât de greu este să desenăm o pereche de mâini. Lipsa unui deget ar putea scădea semnificativ timpul dedicat realizării unei animații.

Dar acesta nu este singurul motiv. Multe dintre personajele primelor desene animate aveau un design rotunjit, construit primordial din cercuri (ne putem aminti aici de pisica Felix și de Mickey Mouse). Această abordare nu lăsa prea mult loc pentru construirea unei mâini cu cinci degete. Dacă producătorii ar fi insistat totuși pentru integrarea a cinci degete, mâna rezultată nu ar fi fost prea estetică.

De asemenea, majoritatea personajelor animate sunt animale, care nu au cu necesitate cinci degete. Dar există și un alt motiv- mâna cu patru degete este un echilibru potrivit între un personaj care aduce a extraterestru (și care are trei degete) și un android ciudat, cu cinci degete, care vrea să imite aspectul unui om, scrie avclub.com.

Anime-urile japoneze nu aplică aceeași regulă și toate personajele au cinci degete. Acest fapt se datorează simbolisticii care este asociată cultural cu numărul patru (în cultura japoneză acest număr este asociat cu moartea). În plus, în Japonia, membrii mafiei își tăiau degetul mic pentru a-și cere scuze pentru promisiunile încălcate, așa că nu e de mirare de ce producătorii n-ar vrea să asocieze cele patru degete cu realizarea unei crime.

Dacă acordăm o atenție deosebită personajelor din desenele animate vom observa numeroase elemente distinctive a căror importanță nu o înțelegem imediat. În trecut am mai răspuns altor întrebări intrigante- De ce personajele din desene animate poartă mănuși și de ce multe dintre ele au culoarea galbenă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: