De ce personajele din desene animate poartă mănuși [VIDEO]

Dacă începem să analizăm în detaliu personajele din desene animate, descoperim tot felul de elemente care ne fac să ne punem întrebări, cum ar fi prezența mănușilor.

Dacă ar fi să vorbim despre răspunsul simplu, într-un singur cuvânt, ne-am putea referi la eficiența necesară în timpul procesului de desenare și animație a personajelor. Cu toate acestea, este necesar să intrăm în detalii pentru a explica mai bine prezența mănușilor în cadrul desenelor animate.

Bobby Zimmeruski, personaj din animația ”An Extremely Goofy Movie”, trece de al patrulea perete și se întreabă de ce poartă mănuși. John Canemaker, istoric în domeniul animației, oferă câteva detalii cu privire la folosirea mănușilor.

Eficiența se datorează nevoii de a anima cât mai repede cadrele individuale, ce erau desenate pe rând. Felix the Cat a fost, inițial, un personaj destul de ”pătrățos” în ceea ce privește formele pe care le avea, iar pe măsură ce a trecut timpul, acesta a devenit mai rotunjit, mulțumită tehnicii de desenare ”rubber hose”, sau ”furtun de cauciuc”. Numele se trage tocmai de la modul în care personajele, cel mai elocvent exemplu fiind Olive Oil, iubita lui Popeye, erau desenate: cu brațe și picioare subțiri, lungi și flexibile.

De asemenea, mai ales în epoca filmelor alb-negru, erau dificil de urmărit mâinile și picioarele personajelor. În 1927, Mickey Mouse nu are nici mănuși și nici încălțăminte; în 1928 primește pantofi, iar în 1929 are și mănuși, arată boingboing.net.

În autobiografia sa, Walt Disney vorbește despre faptul că Mickey Mouse este un șoarece cu trăsături umane. Acesta arată că nu s-a dorit să aibă ”mâini de șoarece” pentru a putea fi mai uman, iar astfel i-au fost adăugate mănușile. De asemenea, acesta are doar 4 degete pentru că o astfel de mână este mai proporțională cu restul corpului său.

Această idee s-a propagat și în alte desene animate. Spre exemplu, în animația Pinocchio din 1940, băiețelul de lemn are mănuși, dar atunci când se transformă într-un personaj real, acestea dispar ca prin minune.

Cu toate acestea, există personaje de desene animate, majoritatea păsărilor, cum ar fi Daffy Duck sau Tweety, ce nu poartă mănuși, dar pentru această alegere nu există o explicație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: