25 apr. 2017 | 07:53

Patru filme Avatar se află în producție. Când va apărea Avatar 2

ENTERTAINMENT
Patru filme Avatar se află în producție. Când va apărea Avatar 2

Cel mai profitabil film din toate timpurile va avea în sfârșit o continuare. Avatar 2 va fi primul dintr-o serie de patru filme ce vor apărea în următorii ani.

Discutăm de foarte mult timp de Avatar 2. În contextul în care filmul original ne-a lăsat pe mulți dintre noi cu gura căscată și a justificat propagarea la scară largă a tehnologiei de proiecție 3D, pare aproape absurd că au trecut 8 ani de la premiera Avatar. Se pare însă că între timp, James Cameron a lucrat la patru continuări, iar acum avem o dată de lansare pentru fiecare dintre ele.

S-a crezut de ceva timp că Avatar 2 va apărea până la finele anului viitor. Conform imaginii oficiale ce a fost postată pe pagina de Facebook a francizei, abia a început producția concomitentă la patru filme Avatar. Primul sequel intitulat momentan doar Avatar 2 va ajunge pe marile ecrane pe data de 18 decembrie 2020. Avatar 3 va avea premiera pe 17 decembrie 2021. Cel de-al patrulea film din serie este programat pentru 20 decembrie 2024, iar ultimul ar trebui să încheie povestea îndrăgitelor personaje pe 19 decembrie 2025.

În contextul în care cam în aceeași perioadă din an au premiera noile filme din seria Star Wars, va fi interesant de văzut cum funcționează concurența între unele dintre cele mai populare francize. Revenind însă la Avatar, este greu de apreciat cât de mare va fi interesul pentru un nou film la aproximativ 11 ani de la premiera lumii fantastice create de James Cameron.  În ceea ce privește scenariul filmelor, Cameron va păstra tradiția începută cu primul Terminator în 1984 și se va ocupa personal de redactarea poveștii.

Deși toate particularitățile de mai sus sunt oficiale, la scurt timp după premiera primul Avatar, s-a vehiculat că Avatar 2 va fi lansat în 2014. Ulterior, a fost amânat până în 2018, iar acum suntem convinși vă îl vom putea vedea în cinematografe în decembrie 2020.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele