Pastila conectată la telefon poate revoluționa medicina

Pastila conectată la telefon poate revoluționa medicina

Epoca pastilelor digitale începe. Autoritatea care reglementează uzul de medicamente în America a aprobat o pilulă cu senzori. Iată la ce va fi bună.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a declarat că un medicament antipsihotic, Abilify MyCite, e primul medicament cu un sistem de urmărire digitală pe care l-a aprobat. Pe scurt, această pilulă înregistrează dacă medicamentul a fost ingerat. Produsul este aprobat pentru tratarea schizofreniei, fiind un medicament destinat episoadelor maniacale, asociate cu tulburarea bipolară de grad întâi, dar și pentru tratarea depresiei la adulți.

Pilula funcționează prin transmiterea informațiilor de la un senzor intern către un bandaj portabil (o componentă de software concepută pentru a actualiza un program sau date de suport). Mai apoi, datele sunt trimise către o aplicație de pe smartphone pe care o au îngrijitori medicali și astfel monitorizează progresul pacienților.

Pilula generează un semnal electric când face contact cu acidul din stomac. Înainte de-a o folosi, pacienții trebuie să semneze însă un formular prin care să-și dea consimțământul ca datele să fie partajate. Există motive întemeiate care determină medicii să urmărească dacă pacienții care suferă de schizofrenie își iau medicamentele.

Persoanele cu tulburări de acest fel se confruntă cu o cantitate ridicată de stigmatizare socială. Această realitate poate avea consecințe severe, iar medicamentele sunt mai mult decât necesare. Medicamentele antipsihotice sunt relativ sigure și eficiente, iar tratamentul este important pentru sănătatea, siguranța și calitatea vieții persoanelor cu schizofrenie, a prietenilor și familiei acestora. Pilula cu senzori va permite oricărei persoane care are acces la date să știe exact cât de des pacientul își ia medicamentele.

Citește și:
Sursa: Gizmodo