Panasonic 65EZ1000E, un televizor premium, din mai toate punctele de vedere [PLAYTEST]

REVIEW
Panasonic 65EZ1000E, un televizor premium, din mai toate punctele de vedere [PLAYTEST]
13 nov. 2017 | 13:09

Panasonic 65EZ1000E este vârful de gamă al producătorului în materie de televizoare, iar asta se vede în cam toate planurile.

Am mai avut ocazia să testez televizoare aici și întotdeauna a fost o experiență plăcută, pentru că panourile 4K reușesc, cumva, să fie întotdeauna impresionante. Panasonic 65EZ1000E nu se lasă mai prejos, doar că de data asta trebuie să fii puțin pregătit înainte să desfaci pentru prima dată, cutia.

panasonic 65ez1000e review

Înainte de toate, trebuie să știi că televizorul e uriaș, iar cutia în care vine e imensă. Cu ocazia asta am aflat și care ar fi fost limita superioară a unei cutii care să fie urcată pe scările pe care a trecut televizorul; dacă era de 75 de inci, mi-ar fi părut rău că trebuia să-l trimit înapoi, de la jumătatea scărilor. Tot din cauza dimensiunilor nici fotografiile nu sunt așa cum mi-aș fi dorit, deoarece n-am avut un spațiu atât de mare pe cât mi-aș fi dorit pentru a mă desfășura în voie.

panasonic 65ez1000e review

Ai nevoie de spațiu pentru a-l aduce unde vrei, iar apoi ai nevoie de ceva îndemânare și răbdare ca să-l asamblezi. Constat că televizoarele sunt din ce în ce mai greu de pus ”pe picioare”, iar modelul de la Panasonic a fost o adevărată provocare. Firește, după ceva timp pierdut, televizorul era gata de pus la treabă, doar că au rămas câteva plasticuri și alte piese pe lângă, fără să ne dăm seama cu exactitate unde ar fi trebuit să fie pusă fiecare.

panasonic 65ez1000e review

Televizorul are un design destul de plăcut, cu rame foarte subțiri pe lateralele ecranului, dar cât timp manevrezi TV-ul în perioada de asamblare, s-ar putea să te sperie puțin flexibilitatea panoului. Greul este în jumătatea inferioară, ceva mai groasă, așa cum se vede și într-una din imaginile din articol, însă în partea de sus televizorul este foarte subțire. În partea de jos ai un soundbar/ contragreutate, care completează plăcut designul televizorului și care își și face treaba mai mult decât decent.

panasonic 65ez1000e review

Am petrecut ceva timp cu videoclipuri de rezoluție 4K și n-am vreun lucru rău de spus la capitolul imagine. Panasonic 65EZ1000E se întrece pe sine însuși când vine vorba de calitatea imaginii, cu toate că e aproape evident că la asta ar trebui să te aștepți când vine vorba de un ecran OLED, cu rezoluție 4K și cu tehnologie HDR10. Din nou, ajungi în situația în care imaginile de pe ecran arată mai bine decât ceea ce vezi în mediul înconjurător. Iar, când toate astea se văd pe un ecran cu diagonala de 164 de centimetri, e greu să găsești ceva de criticat.

panasonic 65ez1000e review

Pentru că nu prea ai de ce să te legi la capitolul imagine, ai putea s-o faci când vine vorba de ce altceva îți mai oferă televizorul. Pentru a-ți oferi o experiență (semi) smart, Panasonic 65EZ1000E se bazează pe My Home Screen 2.0. Într-adevăr, pare a fi mai rapid decât alte sisteme, însă este unul ermetic și inflexibil, așa că ceea ce primești la început e ceea ce vei folosi în general. Dacă vrei ceva mai mult, Firefox nu e mediul potrivit.

panasonic 65ez1000e review

La capitolul sunet televizorul stă mult mai bine decât altele, pentru că vine cu un soundbar integrat în design și nu se bazează pe boxe interne. Firește, tot nu se compară cu un sistem dedicat, dar calitatea sunetului nu lasă de dorit, indiferent ce tip de conținut vrei să urmărești.

panasonic 65ez1000e review

Au trecut câțiva ani de când ne-am distrat pe marginea pluralului de la telecomandă și între timp ne-am și lămurit cum e corect, așa că trebuie să știi că Panasonic 65EZ1000E vine cu două telecomenzi în cutie, una dintre ele având un touchpad, care îți face viața destul de ușoară când vrei să navighezi pe internet, spre exemplu.

panasonic 65ez1000e review

Televizorul face parte din gama premium, deși dacă e să ne uităm și la preț, ar trebui să mai avem o clasă deasupra acesteia, pentru a-l încadra corect. E o sumă cu suficiente zerouri, astfel că Panasonic 65EZ1000E nu e pentru oricine. Cu toate acestea, pentru cei care au banii și spațiul necesar, dar și o dorință de a beneficia de calitate de top când vine vorba de filmele pe care for să le vadă, atunci televizorul e o alegere potrivită. Momentan poate fi găsit în oferta Altex AICI, după ce de la eMAG a dispărut, să sperăm că doar temporar.