Orange a sporit semnificativ acoperirea 4G în România

Orange a sporit semnificativ acoperirea 4G în România

Orange a derulat anul trecut o campanie care a avut ca scop îmbunătățirea acoperirii 4G în România, iar rezultatele au fost făcute publice acum.

În 2016, providerul de servicii de telefonie mobilă a pus bazele unei campanii prin care a invitat publicul larg să voteze locurile în care ar dori să beneficieze de acces la rețeaua 4G. Cu ajutorul aplicației Orange 4G Fun Kit, utilizatorii au avut posibilitatea de a vota, astfel încât Orange să poată prioritiza locurile în care aceștia să ajungă mai repede.

Campania a luat final, iar rezultatele au fost făcute publice acum. Astfel, Orange și-a sporit semnificativ acoperirea de servicii 4G pe teritoriul țării, rețeaua de acest tip fiind acum disponibilă în alte peste 1.300 de localități, pe lângă cele unde serviciile erau deja disponibile. Astfel, compania arată că este prezentă prin intermediul 4G în 6.723 de localități. Pe lângă lucrările de extindere, au fost efectuate și lucrări de îmbunătățire a rețelei prin densificare, în zonele cum ar fi Bucureștiul.

Orange a ajuns, prin intermediul acestor operațiuni, la o acoperire de 81% la nivel total, în ceea ce privește serviciile 4G de telefonie mobilă. De asemenea, în mediul urban, acoperirea ajunge la un nivel de 97%.

Providerul a efectuat o serie de îmbunătățiri ale rețelei de telefonie mobilă 4G de-a lungul anului 2016, dincolo de proiectul Orange 4G Fun Kit, prin intermediul căruia s-a putut vota pentru localitățile unde să ajungă acoperirea pentru asemenea rețea. Astfel, compania arată că a conectat peste 2.200 de localități la serviciile 4G, dar a îmbunătățit serviciile și de-a lungul mai multor drumuri naționale și autostrăzi din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: