Oppo a prezentat camera foto care va revoluționa telefoanele mobile

Oppo a prezentat camera foto care va revoluționa telefoanele mobile

Oppo vrea să revoluționeze telefoanele mobile prin intermediul unei noi tehnologii integrate într-o cameră foto.

Înainte de MWC 2017, producătorul chinez de telefoane a oferit câteva informații cu privire la noua cameră foto pe care o pregătește. Acum avem mai mult detalii cu privire la tehnologia folosită, prin care Oppo are șanse mari să își asigure un loc important pe piață.

5X este această nou tehnologie, pe care Oppo o descrie ca fiind ”o tehnologie de fotografie pentru smartphone-uri care le dă utilizatorilor capacitatea de a surprinde imagini extrem de detaliate.

5X este un sistem cu două camere foto care folosește o structură de periscop pentru a trimite lumina printr-o prismă, pentru a ajunge pe o lentilă telefoto așezată la un anumit unghi. Oppo spune că această schimbare în traiectoria naturală a luminii oferă un nivel nemaiîntâlnit de claritate, indiferent de nivelul de zoom.

Camera vine și cu alte inovații. Vibrațiile sunt compensate cu ajutorul unui sistem de stabilizare optică alcătuit din două părți, find capabil de a ajusta unghiul prismei chiar și cu 0,0025 de grade. Astfel, performanțele noului sistem de stabilizare sunt cu 40% mai ridicate decât cele ale generației anterioare de astfel de sisteme.

Oppo a reușit să facă progrese și în alte sectoare de activitate. Spre exemplu, sistemul de încărcare rapidă VOOC Flash Charge este capabil să ofere cu până la 66% mai multă putere decât Quick Charge, de la Qualcomm. De asemenea, compania lucrează și la un prototip de telefon pliabil, care s-ar închide precum o carte.

Astfel de inovații sunt cele care i-au ajutat pe cei de la Oppo să se distanțeze de competitori. În 2016, compania a devenit pentru prima dată lider pe piața din China, reușind să devanseze nume mari precum Huawei, Xiaomi și Vivo, arată digitaltrends.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: