Ooho sunt sferele de apă pe care le… mănânci

Ooho sunt sferele de apă pe care le... mănânci

Ooho ar putea fi produsul care va schimba modul în care ne hidratăm atunci când suntem pe fugă.

Un startup londonez, cunoscut ca Skipping Rocks Lab, a creat Ooho, o sferă de apă închisă într-o membrană subțire. Aceste sfere sunt create pentru a înlocui sticlele obișnuite, de plastic, devenind astfel o alternativă prietenoasă pentru mediu.

Despre sferele de apă Ooho am mai scris și în trecut, iar acum avem ocazia să revenim asupra subiectului, datorită unor progrese semnificative făcute de startup. Acestea au apărut în 2014, pentru prima dată, iar după mai bine de doi ani de testare, compania este pregătită să le prezinte publicului larg.

Ooho sunt 100% biodegradabile și sunt comparabile cu coaja unei fructe. Produsul este o porție de apă închisă într-o membrană compusă din alginat de sodiu și clorură de calciu, acestea fiind derivate din alge. Membrana poate fi îndepărtată, iar aceasta se va degrada în cel mult șase săptămâni.

Datorită compoziției organice, Ooho pot fi mâncate fără probleme, dar pot fi colorate și aromate, de asemenea. ”Atunci când oamenii încearcă sferele pentru prima dată, vor să le mănânce, deoarece reprezintă o parte de experiență”, spune cofondatorul companiei, Pierre Paslier.

Skipping Rocks Lab a fost creată de trei studenți care au lucrat împreună la un proiect al cărui scop era oferirea unui scop nou sticlelor de plastic folosite. Aceștia au lansat Ooho după ce au căutat metode mai bune de transport pentru apă, în loc de plastic, scrie digitaltrends.com.

În plus, producția acestor sfere de apă este mai ieftină decât producția sticlelor de plastic, iar procesul de fabricație creează de cinci ori mai puțin dioxid de carbon, necesitând, de asemenea, de nouă ori mai puțină energie. În prezent, sferele de apă sunt promovate la concerte și alte evenimente în aer liber, unde consumul de apă este important.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: