OnePlus continuă să te spioneze, chiar dacă ți-a promis altceva

OnePlus continuă să te spioneze, chiar dacă ți-a promis altceva

Cei de la OnePlus au fost prinși cu mâța-n sac acum vreo lună, dar asta nu înseamnă că s-au potolit din spionatul utilizatorilor.

Colectarea de date de către OnePlus încă are loc și pare să fie chiar mai severă decât data trecută, așa cum arată și computerblog.ro. De această dată e vorba despre o aplicație de sistem, OPBugReportLite, ale cărei activități au fost descoperite de către utilizatorul de Twitter Elliot Alderson.

Aplicația este una de sistem, fiind preinstalată, iar o dată la șase ore trimite către Singapore date despre baterie, probleme de kernel, erori și evenimente cu aplicații care nu mai răspund la comenzi.

Pentru a vedea dacă ai aplicația, poți naviga în Settings -> Apps -> Show system apps. Caută aici BugReportLite în listă și vei descoperi că aplicația are 13 permisiuni.

Când pornești telefonul, aplicația BugReportLiteService pornește și ea, monitorizând evenimente legate de telefon. Aceasta poate să-și modifice configurația de la distanță și poate obține informații detaliate cu o comandă ca ”dumpsys batterystats”, aflând lista de aplicații instalate și care dintre acestea sunt cele mai active.

Logurile create de aplicație sunt arhivate în /sdcard/oem_log/OPBRLite.zip și încărcate pe un server din Singapore.

Informațiile nu sunt anonime și sunt mult mai detaliate decât ar putea justifica OnePlus. Ar trebui să-ți amintești că atunci când au fost prinși prima dată, reprezentanții companiei au fost de acord să creeze un proces în care trebuie să-ți dai acordul pentru colectarea datelor.

Reprezentanții companiei încă nu au oferit un răspuns cu privire la noile acuzații, dar va fi interesat de văzut pe unde vor scoate cămașa a doua oară.

Citește și: