OnePlus 5 este confirmat oficial: de ce nu vorbim despre OnePlus 4

OnePlus 5 este confirmat oficial: de ce nu vorbim despre OnePlus 4

OnePlus 5 a fost confirmat oficial de către producătorul chinez prin intermediul unei imagini postate pe o rețea socială.

Imaginea teaser a apărut pe rețeaua de socializare chineză Weibo, aceasta fiind un hibrid între Facebook și Twitter. Postarea celor de la OnePlus ne confirmă două lucruri despre care s-a zvonit până acum, data lansării și numele dispozitivului.

Imaginea publicată de către producător are mesajul Hello 5, confirmându-ne că dispozitivul se va numi OnePlus 5 și nu OnePlus 4. Dacă nouă ni se pare ciudată această trecere de la 3 la 5, pentru chinezi este ceva normal. În cultura chineză, numărul 4 este considerat ghinionist, fiind asociat cu moartea, astfel că producătorii nu vor să-și asume riscul de a lansa un smartphone care să nu fie cumpărat de public.

Dat de lansare a dispozitivului ar urma să aibă loc în această vară, datorită mesajului adițional ”Hey Summer! Give me five!” postat de companie. Nu știm încă data exactă a lansării, dar este foarte probabil ca telefonul să fie dezvăluit publicului la finalul lunii iunie sau undeva în luna iulie, arată androidauthority.com.

Momentan, OnePlus nu a confirmat alte detalii legate de smartphone, dar există câteva zvonuri cu privire la acesta. Astfel, telefonul ar urma să aibă un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD sau QHD, iar procesorul din interior va fi Snapdragon 835.

Telefonul va avea o cameră foto duală și ar trebui să aibă o baterie destul de mare, de 3600mAh. De asemenea, aceasta ar trebui să se încarce cu aproximativ 25% mai rapid decât modelele precedente, datorită unei noi tehnologii de încărcare rapidă. Rămâne de văzut care vor fi specificațiile complete ale telefonului cu numărul 5.

Citește și: