Olympus a anunțat noul OM-D E-M10, un mirrorless „de buget”

Olympus a anunțat noul OM-D E-M10, un mirrorless

Compact și atrăgător, cel mai nou mirrorless de la Olympus a fost dezvăluit zilele trecute în cadrul târgului de tehnologie IFA 2017 de la Berlin.

Amatorii de fotografii profesionale au fost limitați pentru o lungă perioadă de timp la DSLR-uri. Respectivele aparate foto cu lentile interschimbabile sunt însă masive și s-ar putea să-ți facă viața dificilă dacă vreți în permanență să le ai cu tine în deplasare. Deși unele smartphone-uri de top fac o treabă foarte bună în a genera cadre spectaculoase în vacanță, o investiție inspirată pe termen lung merită făcută într-un mirrorless.

Din această clasă de aparate foto face parte și noul gadget de la Olympus cu un nume surprinzător de ușor de uitat – OM-D E-M10 Mark III. Ilustrat în imaginea de mai sus, aparatul foto este surprinzător de frumos. Reușește să ne aducă aminte de aparatele de acum câteva decenii, dar este dotat cu cele mai noi tehnologii pentru cei mai pretențioși utilizatori.

Succesorul modelului OM-D E-M10 Mark II lansat în 2015, noul Mark III reprezintă un upgrade important comparativ cu vechea versiune. Destul de accesibil comparativ cu alte dispozitive mirrorless din aceeași clasă, OM-D E-M10 Mark III pare să fie făcut pentru a se alinia la trendurile actuale din piață. Nu de alta, dar este greu să treci cu vederea abilitatea sa de a genera conținut video 4K la 30, 25 sau 24 de cadre pe secundă.

Aparatul este construit în jurul unui senzor Live MOS de 16 megapixeli ajutat de procesorul de imagine TruePic VIII. Cel mai important atuu al său constă într-un mecanism de stabilizare optică in-body pe 5 axe, ce ar trebui să surprinzător de util atât de fotografii, cât și clipuri video. Are 121 de puncte de autofocus, iar ISO-ul este ajustabil între 1600 și 6400. La rezoluție nativă, are o viteză de captură de 8,6 cadre pe secundă, iar pentru preview poți folosi un viewfinder electronic OLED cu o rezoluție de 2,36 megapixeli.

Prețul este de 600 de euro doar pentru body în cazul OM-D E-M10 Mark III, dar poate va putea fi achiziționată și împreună cu un obiectiv 14-42mm f/3.5-5.6.

Citește și: