Olympus PEN E-PL8 este cea mai accesibilă cameră mirrorless

Fujifilm și Olympus fac unele dintre cele mai atrăgătoare aparate mirrorless din lume, folosind niște trăsături de design clasice, iar Olympus PEN E-PL8 este cel mai accesibil astfel de aparat.

Fotografii amatori care vor să-și depășească condiția și să intre în spectrul profesioniștilor trebuie să se orienteze către un aparat foto cu lentile interschimbabile. Până de curând, acestea erau doar DSLR-uri, dar creații mirrorless de la Fujifilm, Sony, Panasonic, Canon sau Nikon fac mult mai ușoară tranziția de la poze cu telefonul la un aparat mult mai capabil.

În topul producătorilor de aparate foto digitale mirrorless se află cei de la Olympus, o companie cu o lungă istorie în domeniul fotografiei și una care face eforturi semnificative pentru inova în continuare. Partea bună este că nu investește doar în dispozitive foarte scumpe, ci și în creații entry-level, precum Olympus PEN E-PL8.

Foarte atrăgător și disponibil într-o varietate semnificativă de nuanțe, noul Olympus PEN E-PL8 este un aparat foto dedicat celor care vor să se obișnuiască cu ideea schimbării unui obiectiv pentru obținerea cadrului perfect. Acesta nu se află pe aceeași linie cu modelele de top ale Olympus, dar va un upgrade semnificativ față de orice folosiți la această oră, fără să vă oblige să aruncați foarte mulți bani.

Olympus PEN E-PL8 este construit în jurul unui senzor de 16 megapixeli și al unui procesor de imagine TruePic VII. Are un sistem avansat de stabilizare in-body, iar prin intermediul ecranului LCD rabatabil la 180 de grade, ar trebui să puteți realiza selfie-uri perfect. În plus, același panou este și sensibil la atingere, oferindu-vă posibilitatea să faceți focus automat prin atingeri pe diverse elemente din cadru, la fel ca pe telefon. Din meniu puteți activa o serie de filtre precum cele din Instagram, iar pentur controlul de la distanță al camerei există conectivitate Wi-Fi. Viteza de captură este de 5 cadre pe secundă, în timp ce posibilitățile de captură video sunt limitate la Full HD.

În privința prețurilor, doar corpul de la Olympus PEN E-PL8 vă costă 550 de dolari începând cu luna octombrie. Pentru 100 de dolari în plus beneficiați de un kit format din cameră plus obiectiv 14-42mm IIR.

Alexandru Puiu
10:40 21.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video