O nouă mașină supersonică va depăși recordul mondial de viteză

O nouă mașină supersonică va depăși recordul mondial de viteză

O mașină supersonică vrea să atingă un nou record mondial de viteză, iar pentru asta va folosi tehnologia cloud.

Recordul mondial pentru cea mai mare viteză atinsă de un automobil, la sol, datează de acum 20 de ani. Pe 15 octombrie 1997, Thrust SSC a devenit cea mai rapidă mașină din lume, atingând viteza de 1.228 de kilometri pe oră. Recordul a însemnat și faptul că automobilul a devenit primul din istorie care să spargă bariera sunetului.

Acum, cei de la proiectul Bloodhound lucrează alături de Oracle pentru a stabili un nou record de viteză la sol. Scopul noului automobil este să ajungă la un număr rotund, la viteza de 1.000 de mile pe oră, sau 1.609 de kilometri pe oră.

Automobilul va efectua un prim test în luna octombrie, când viteza programată pentru Bloodhound va fi de 200km/h. Testul va fi unul edificator pentru viitorul mașinii, care are de atins o viteză mult superioară celei din 1997.

Cu toate acestea, tehnologia cloud care va sta la baza automobilului va trebui să fie pe fază la orice se întâmplă cu mașina la viteză maximă. Când parcurgi mai bine de 26 de kilometri într-un minut, ai nevoie de fiecare dintre cei 500 de senzori pe care Oracle îi va instala pe automobil.

Datele obținute de către senzori vor fi oferite și studenților din diverse universități de pe întregul mapamond, după cum relatează și computerblog.ro. Astfel, se încearcă o popularizare mai mare a subiectelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). La momentul actual, mai bine de o sută de mii de studenți din întreaga lume lucrează la diverse activități care au legătură cu proiectul actual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: