Norton Core este primul router inteligent de la Symantec

Norton Core este primul router inteligent de la Symantec

Cei de la Symantec au devenit sinonimi cu soluții antivirus de calitate, dar se pare că s-au apucat și de routere inteligente, odată cu lansarea Norton Core.

Experți în securitate, cei de la Symantec au o vastă experiență în realizarea unor soluții software pentru securizarea datelor. Având în vedere numărul foarte mare de echipamente pe care le avem conectate la rețeaua Wi-Fi din casă, aceeași companie a decis să lanseze Norton Core.

Un router dedicat celor care pun mare preț pe design, gadgetul este disponibil atât pe argintiu, cât și pe auriu. Punctele forte ale acestei creații sunt însă ascunse la interior și au ca scop securizarea întregului volum de trafic de date desfășurat în casă. În plus, vă protejează de hackeri și are grijă ca nici un dispozitiv inteligent din casă să nu fie vulnerabil.

Primul pas pentru respectarea acestei promisiuni constă în firmware-ul upgradabil în mod automat. Astfel, nu mai trebuie să țineți evidența noilor vulnerabilități descoperite în routere, deoarece Norton Core se va actualiza fără intervenția utilizatorului pentru a le remedia. Conform comunicatului oficial, noul router face o treabă foarte bună în a identifica dispozitivele dintr-o casă inteligentă, precum termostate sau becuri smart și le izolează de restul rețelei. Acest gest previne accesul unui hacker la alte echipamente din casă, în cazul în care unele dintre ele sunt vulnerabile.

Tot vizavi de securitatea rețelei locale, Norton Core scanează în permanență traficul de date în speranța identificării și blocării pachetelor malițioase. Pentru ca lucrurile să meargă ca unse și să îndeplinească toate sarcinile pe care și le-a propus, routerul are la interior un procesor dual core tactat la 1,7 GHz, este compatibil cu standardul Wi-Fi AC și 4X4 MU-MIMO. Prin intermediul a două porturi USB de pe spate, puteți conecta o imprimantă și un hard disk extern pe care să le aveți accesibile în toată rețeaua. Partea de configurare este simplificată semnificativ prin intermediul aplicației de mobil Norton Core.

norton core

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo