Nokia 3, 5 și 6 ajung în România: Când și la ce preț le poți cumpăra

Nokia 3, 5 și 6 ajung în România: Când și la ce preț le poți cumpăra

Nokia 3, 5 și 6 ajung foarte curând și în România, iar acum avem informații și despre datele de lansare ale telefoanelor, dar și despre prețurile pe care le propune producătorul.

Astăzi, cei de la HMD Global au dezvăluit ultimele detalii cu privire la noile smartphone-uri Nokia, oferindu-ne informații despre când și la ce preț vom putea cumpăra telefoanele Nokia 3, 5 și 6. Trecem rapid în revistă modelul Nokia 3310, care este deja disponibil în România la prețul de 259 de lei. Telefonul feature se adresează celor care nu sunt atât de impresionați de smartphone-uri și care vor un simplu dispozitiv pe care să se bazeze pentru funcțiile simple. Este important de menționat că toate cele patru culori ale noului telefon vor fi disponibile în țară în următorul trimestru.

nokia 3
Nokia 3

Întorcându-ne la Nokia 3, 5 și 6, trebuie menționat faptul că cei de la HMD Global s-au mișcat foarte repede. După înființarea companiei, în data de 1 decembrie 2016, am avut parte la MWC 2017 de dezvăluirea noilor telefoane care urmează să relanseze brandul Nokia pe piață. Ce este cel mai diferit la aceste noi smartphone-uri este faptul că acestea se bazează pe Android ca sistem de operare. În plus, acestea vor beneficia de experiența de Android pur, fără teme personalizate aplicate pe acesta, iar cele trei smartphone-uri vin cu cea mai nouă variantă de Android și vor primi update-uri de securitate lunar.

nokia 5
Nokia 5

Nokia 3, 5 și 6: Prețuri și specificații

În ceea ce privește disponibilitatea telefoanelor la operatorii telecom și la retaileri, situația arată astfel. Primul care ajunge în România este Nokia 3, care se lansează chiar săptămâna aceasta. Telefonul va fi disponibil cu un preț recomandat de 699 de lei. Acesta este un telefon entry level, cu un procesor quad-core de 1,4GHz și 2GB de memorie RAM, dar și cu o cameră foto de 8 megapixeli.

nokia 6
Nokia 6

Următoarele două telefoane, Nokia 5 și Nokia 6, ajung în magazinele și la operatorii din România începând cu data de 26 iunie. Astfel, Nokia 5 se lansează cu prețul de 949 de lei, iar Nokia 6 va fi disponibil pentru suma de 1119 lei. Nokia 5 oferă o cameră foto principală de 13MP și procesorul Snapdragon 430, alături de 2GB de memorie RAM, adresându-se segmentului de piață mid-range. În final, Nokia 6 se bazează pe același procesor, dar vine cu 3GB de memorie RAM și cu o cameră foto de 16MP și f/2.0. Acesta se va lansa și într-o variantă specială, Arte Black, cu 4GB de memorie RAM și 64GB spațiu de stocare.