31 oct. 2017 | 10:51

Nokia 2, lansat oficial: telefonul îți promite o autonomie de două zile

ACTUALITATE
Nokia 2, lansat oficial: telefonul îți promite o autonomie de două zile

Nokia 2, un telefon a cărui existență a fost dezvăluită recent, a fost oficial și vine cu specificații entry-level, dar și cu un preț excelent.

HMD Global continuă să își extindă portofoliul de telefoane Nokia, odată cu preluarea brandului și relansarea liniei de smartphone-uri. După lansarea inițială, a telefoanelor 3, 5 și 6, a urmat modelul 8, iar apoi Nokia 7, un smartphone mid-range cu specificații destul de bune. Acum, compania se adresează și segmentului de piață entry-level, odată cu lansarea lui Nokia 2, un smartphone ieftin, dar bun pentru prețul său.

Autonomia smartphone-ului este punctul forte al lui Nokia 2, despre care HMD Global spune că va rezista două zile cu o singură încărcare. Având în vedere că bateria are capacitatea de 4.100 mAh, ceea ce spune compania n-ar trebui să fie foarte departe de adevăr.

Telefonul este dotat cu un procesor de bază, modelul Snapdragon 212, fiind primul smartphone cu Android care folosește această platformă. Cipul este construit folosind procesul de fabricație pe 28 nm și vine cu patru nuclee Cortex A7, de 1,3 GHz.

Nokia 2 îți oferă și 1 GB de memorie RAM, dar și 8 GB de spațiu de stocare, ceea ce s-ar putea să fie cam puțin după standardele actuale. Smartphone-ul este creat dintr-o singură bucată de aluminiu, iar ecranul are 5 inci și rezoluție de 720p, HMD Global afirmând că display-ul este cel mai bun din categoria sa.

Telefonul vine la pachet cu Android Nougat 7.1.2, fără bloatware, iar smartphone-ul ar urma să primească și upgrade la Oreo, destul de curând, ceea ce ne surprinde, în mod plăcut. Nokia 2 vine cu un preț mediu de 99 de euro, notează computerblog.ro, și așteptăm să îl vedem lansat și la nivel global.