14 iul. 2017 | 14:37

Nokia 2, 7, 8 și 9 sunt noile modelele care se vor lansa în viitorul apropiat

ACTUALITATE
Nokia 2, 7, 8 și 9 sunt noile modelele care se vor lansa în viitorul apropiat

Noi smartphone-uri din gama Nokia ar urma să ajungă pe piață în viitorul apropiat, având în vedere planurile HMD Global.

Primele trei smartphone-uri lansate de către producător de la trecerea sub umbrela HMD Global sunt popularizate destul de mult de către companie, chiar dacă niciunul dintre acestea nu este un flagship în adevăratul sens al cuvântului.

Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, unul dintre viitoarele smartphone-uri care vor purta sigla Nokia va trebui să își asume acest rol. Cel mai probabil, este vorba despre modelul 9, despre care se tot zvonește de ceva vreme că ar urma să fie smartphone-ul de top al companiei, având la bază un procesor Snapdragon 835, dar și o cantitate semnificativă de memorie RAM, de la 4GB la 8GB.

Informația cu privire la procesor este confirmată de surse din piață atât din occident, cât și din China, după o perioadă de relativă tăcere în ceea ce privește zvonurile legate de apariția noului telefon mobil.

Dincolo de Nokia 9, care se va baza pe componente de top, modelele 7 și 8 ar urma să se adreseze tot segmentului mid-range, primul având procesorul Snapdragon 630, iar cel de-al doilea având modelul 660.

De asemenea, Nokia 2 ar trebui să fie un telefon entry-level, de buget, iar procesorul acestuia va fi, cel mai probabil, Snapdragon 212, deși există și posibilitatea folosirii unui procesor de la MediaTek, scrie pocketnow.com.

Din păcate, nu există încă informații concrete cu privire la data de lansare a vreunuia dintre telefoane sau a prețurilor pe care acestea le vor avea. Ne putem aștepta ca modelele 7, 8 și 9 să fie mai scumpe decât modelul 6 și putem spera ca măcar unul dintre ele să beneficieze de sisteme optice de la Zeiss.