Noile prototipuri Razer, furate chiar de la standul unde erau expuse

Noile prototipuri Razer, furate chiar de la standul unde erau expuse

Cu toate că CES 2017 s-a încheiat, știrile continuă să apară, chiar dacă producătorii precum Razer nu au vești tocmai bune.

Săptămâna celor de la Razer a mers cum nu se putea mai bine, având în vedere că unul din prototipurile pe care le-au prezentat a câștigat două premii la această ediție a târgului de electronice.

Cu toate acestea, finalul târgului a fost marcat de un eveniment negativ, având în vedere că CEO-ul Min-Liang Tan a confirmat că două produse-concept au fost furate chiar de la standul companiei, în ultima zi a târgului.

”Am fost informat că două prototipuri au fost furate de la standul de la CES”, a transmis Tan pe pagina sa de Facebook, adăugând că ”am făcut demersurile necesare și momentan colaborăm cu echipa de management a târgului, dar și cu autoritățile, pentru a rezolva această problemă”.

Încă nu se știe care dintre prototipuri au fost furate, dar nu e dificil de intuit ce produse au fost vizate. Majoritatea prezenței celor de la Razer la CES 2017 s-a bazat pe proiectorul Chroma, cunoscut ca Project Ariana, dar și pe laptop-ul cu trei ecrane, care este cunoscut ca Project Valerie.

În mod surprinzător, nu este prima dată când compania are de-a face cu un astfel de eveniment. În 2011, două prototipuri experimentale Blade au fost furate chiar de la laboratorul de cercetare și design al Razer, din San Francisco.

Una din pistele pe care le au anchetatorii și pe care Tan o menține între teorii este cea de spionaj industrial. ”Considerăm că furtul, dar și spionajul industrial, reprezintă niște evenimente extrem de serioase, fiind vorba de trișare, iar noi nu suntem de acord cu așa ceva. Pedepsele în astfel de cazuri sunt severe, astfel că cine se pretează la așa ceva nu este foarte inteligent”, concluzionează CEO-ul, citat de engadget.com.

Citește și: