ASUS anunță ROG Chimera, laptop pentru gameri care vor portabilitate

ASUS anunță ROG Chimera, laptop pentru gameri care vor portabilitate

Seria ROG de la ASUS a fost din totdeauna sinonimă cu experiențe de gaming exemplare, dar noul ASUS ROG Chimera joacă în altă ligă.

Într-o perioadă în care desktopurile de gaming nu se mai vând foarte bine, cei de la ASUS s-au prezentat la IFA 2017 cu o serie de notebook-uri menite să facă față celor mai pretențioși gameri. În cazul ASUS ROG Chimera, este vorba de o combinație între un ecran de invidiat și un hardware competitiv.

Din momentul în care l-ai pornit, vei fi convins de faptul că gamingul pe ASUS ROG Chimera este diferit de ce ai experimentat până la această oră pe portabile. Acest lucru se datorează ecranului de 17,3 inci cu 144 de Hz și un timp de răspuns de 7 milisecunde. În principiu, aceste detalii vor sta la baza unor sesiuni de gaming cât se poate de line, fără agățări sau artefacte. Oficialii brandului taiwanez s-au aruncat la a afirma că o astfel de experiență nu a mai fost întâlnită pe laptopuri până acum.

La interior, ASUS ROG Chimera ascunde unele dintre cele mai performante componente pe care le poți cumpăra. Creierul întregii afaceri este un procesor overclocked Intel Core i7-7820HK ce poate atinge viteze de până la 4,3 GHz direct din cutie. Rețeta este completată de un chipset grafic NVIDIA GeForce GTX 1080 cu o frecvență de boost de 1.974MHz. În teorie, acestea ar trebui să fie suficiente pentru a te bucura cu detalii maxime în cele mai pretențioase jocuri ale momentului.

Fiecare laptop Chimera vine preinstalat cu cea mai recentă versiune de Windows 10 și incorporează un receptor Xbox Wireless. Acesta din urmă este foarte important pentru cei care vor să-și împerecheze controllerul wireless de la Xbox One cu PC-ul fără achiziții suplimentare.

Momentan, nu se cunosc toate specificațiile tehnice pentru ASUS ROG Chimera și nici nu știm când va ajunge pe piață. În principiu, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni, dar prețul de achiziție va fi probabil foarte generos.

Citește și: