ASUS VivoPC X ar putea fi cel mai mic PC pentru VR

ASUS VivoPC X ar putea fi cel mai mic PC pentru VR

ASUS VivoPC X este dovada faptului că un sistem performant nu trebuie să fie mare și urât, ci poate fi ascuns într-o carcasă compactă și atrăgătoare.

La CES 2017 cei de la ASUS au venit cu o serie de sisteme atrăgătoare. Cele mai multe dintre ele sunt portabile, dar printre ele s-au strecurat și câteva unități desktop inovative. Partea bună este că acestea din urmă nu vă invită la nici un fel de compromis din punctul de vedere al performanței.

Un astfel de exemplu ce merită toată atenția, mai ales pentru amatorii de gaming, este ASUS VivoPC X. Cu specificații mai mult decât decente, preinstalat cu Windows 10, acest computer ar putea fi unul dintre cele mai compacte și ușoare sisteme pentru realitate virtuală. La 2,26 kilograme, dacă aveți un kit Oculus Rift sau HTC Vive, le puteți folosi fără probleme cu noul VivoPC X. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ASUS VivoPC X folosește cele mai noi procesoare de la Intel combinate cu o placă video de ultimă generație de la NVIDIA.

Configurația hardware a noului VivoPC X include un Intel Core i5 Kaby Lake de generația a șaptea, 8GB RAM și un SSD de 512GB. Cipul grafic este un GeForce GTX 1060 de la NVIDIA. Acest pachet depășește detașat cerințele minime pentru VR. Dacă vă doriți ceva mai mult, vă puteți achiziționa un desktop cu un GTX 1070 sau GTX 1080. Majoritatea utilizatorilor vor fi însă satisfăcuți de performanța noului PC compact de la ASUS.

Partea de conectică a VivoPC X include patru porturi USB 3.1, două porturi USB 2.0 pentru controllere VR și accesorii, două porturi HDMI și un DisplayPort. Sistemul de răcire este unul destul de complex și împinge aer pe laterale, în timp ce un radiator generos se asigură că nici o componentă internă nu este neglijată.

Prețul de start pentru ASUS VivoPC X va fi de 800 de dolari începând cu luna martie a acestui an.

asus vivopc x

Sursa: Ubergizmo