Noile hard disk-uri externe Western Digital îți încarcă laptopul

Noile hard disk-uri externe Western Digital îți încarcă laptopul

În contextul ieftinirii semnificative a spațiului în cloud, e greu să mai justifici o investiție într-un hard disk extern, dar noile Western Digital G-Drives merită banii.

Cei de la Western Digital au o istorie foarte lungă când vine vorba de hard disk-uri. În același timp, compania a adus pe piață unele dintre primele hard disk-uri externe și a încercat să includă în portofoliu câte ceva pentru fiecare. Pentru a rămâne relevant, același producător s-a apucat de curând de SSD-uri. De această dată însă, atragem atenția asupra unei noi serii de hard disk-uri externe cu alimentare la priză, construite în jurul unor HDD-uri standard de 3,5inci pentru desktopuri.

Intitulate Western Digital G-Drives, acestea arată foarte bine și se ascund în spatele unei carcase de aluminiu care facilitează răcirea. Pe lângă capacitățile extrem de generoase în care puteți achiziționa aceste modele, trăsătura lor dominantă constă în prezența portului USB C care tinde să devină omniprezent pe majoritatea smartphone-urilor de top și a notebook-urilor moderne.

În mare parte, acestea creații sunt niște hard disk-uri externe pentru viitor. Cu un nivel sporit de anduranță, le puteți achiziționa în capacități de până la 10TB. În principiu, nu sunt menite să fie transportate dintr-o parte în alta datorită transformatorului ce trebuie băgat în priză, dar aveți totuși alte avantaje unice ce nu trebuie neglijate.

Acestea sunt primele hard disk-uri externe al căror material de marketing face referire la abilitatea lor de a vă încărca laptopul. Dacă aveți un sistem cu încărcare pe USB-C, precum un MacBook sau MacBook Pro de ultimă generație, veți avea un singur cablu conectat la sistem pentru backup de date și alimentare.

Singurul detaliu pe care trebuie să-l aveți în vedere este că, din cauza capacității de 45W, s-ar putea să nu vă încărce bateria la un MacBook Pro. În schimb, va oferi suficientă energie electrică încât să vă desfășurați activitatea în condiții optime fără ca acumulatorul intern să apuce să se descarce.

Prețul pentru noile hard disk-uri Western Digital G-Drive este de 200 de dolari pentru 4TB, 349 de dolari pentru 8TB și 449 de dolari pentru 10TB. Rămâne doar să vă decideți de cât spațiu aveți nevoie.

Citește și: