Acest Nissan GT-R este cea mai mare mașină cu telecomandă din lume

Mai toți am avut ocazia să ne jucăm cu mașini cu telecomandă, dar mai mult ca sigur, nimeni n-a avut ocazia să încerce un Nissan GT-R precum cel din video.

Cei de la Nissan sărbătoresc într-un mod aparte lansarea Gran Turismo Sport, de pe 18 octombrie. Aceștia au luat un GT-R classic și l-au transformat într-o mașină cu telecomandă la scară 1:1, care poate fi manevrată cu ajutorul unui controller DualShock. Astfel a luat naștere Nissan GT-R/C.

Uriașa mașină cu telecomandă a fost condusă pe traseul de la Silverstone, de către Jann Mardenborough, câștigătorul GT Academy.

Pentru a putea conduce automobilul modificat, Mardenborough a fost pasager într-un elicopter care s-a ținut după mașină pe parcursul traseului. Astfel, ”șoferul” a fost întotdeauna în spatele mașinii și i-a fost ușor să coordoneze mișcările acesteia.

Cea mai rapidă tură de pe circuitul de la Silverstone a fost reușită în 1:47.47 de minute, iar Nissan GT-R/C a avut o viteză medie de 122 de kilometri pe oră. În paralel, viteza maximă atinsă de către mașina cu telecomandă a fost de 210 kilometri pe oră.

Pentru a fi funcțională, mașina a fost modificată și au fost instalate patru dispozitive robotice pentru a controla direcția, transmisia, frânele și accelerația. În plus, șase calculatoare aflate la bordul automobilului erau capabile să facă ajustări la controale de 100 de ori pe secundă.

Controller-ul de PS4 a fost conectat la un microcalculator, care prelua comenzile de la joystick și le trimitea către sistemele de la bordul Nissan-ului. Raza de acțiune a telecomenzii este de aproximativ 1 kilometru.

Nissan vrea să folosească mașina pentru a ajunge la diverse școli din Marea Britanie, în încercarea de a promova cariere în științe, tehnologie, inginerie și matematică.

15:39 11.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video