Nintendo Switch va avea cel mai accesibil serviciu online

Nintendo Switch va avea cel mai accesibil serviciu online

Nintendo Switch Online va fi alternativa celor de la Nintendo la PlayStation Plus și Xbox Gold, doar că va avea un preț mult mai mic.

Dacă ai un PlayStation sau Xbox, pentru a te juca online, trebuie să plătești un abonament de aproximativ 9 euro pe lună. În ambele cazuri, respectiva taxă se mai reflectă și în alte beneficii, precum jocuri gratuite sau acces la diferite oferte. În cazul Sony, numele serviciului respectiv este PlayStation Plus. La Microsoft, vorbim de Xbox Gold. Nintendo a avut numeroase astfel de servicii de-a lungul anilor, dar odată cu Nintendo Switch a venit cu ceva nou la înaintare.

Într-un comunicat oficial publicat pe pagina web a companiei, Nintendo a detaliat care va fi prețul pentru Nintendo Switch Online și în ce se va reflecta plata acestei taxe. Deși consola efectivă se comercializează de câteva luni, aceste detalii nu au fost cunoscute deoarece, deoarece particularitățile online ale Switch vor fi gratuite până în anul viitor.

Începând cu 2018, posesorii de Nintendo Switch care doresc să aibă acces la multiplayer online și câteva jocuri clasice Nintendo, vor putea să achite o taxă anuală de 20 de dolari. Aceasta este mult mai mică decât cea implementată de Sony și Microsoft.

După activarea respectivului abonament, utilizatorii de Switch vor avea acces la gaming online, chat vocal și se vor putea juca gratuit o compilație de titluri clasice din portofoliul Nintendo. Respectiva listă de jocuri nu este cunoscută în totalitate, dar știm ca va include titluri precum Super Mario Bros. 3, Balloon Fight și Dr. Mario. În plus, vă veți putea crea liste de prieteni cu carer să vă puteți conversa in-game.

Singura problemă cu oferta celor de la Nintendo are legătură cu faptul că, pentru audio conferință, veți folosi o aplicație de mobil. Astfel, veți include și smartphone-ul într-o sesiune de gaming multiplayer, în contextul în care oricum nu vă ține foarte mult bateria la el. Alternativa s-ar putea să fie un set de căști, dar chiar și în aceste condiții este un pic frustrant că vom vorbi de investiții suplimentare.