Netflix renunță la House of Cards din cauza lui Kevin Spacey

Netflix renunță la House of Cards din cauza lui Kevin Spacey

Kevin Spacey trece printr-un scandal care l-ar putea costa cariera. Din acest motiv, Netflix a anunțat că sezonul 6 va fi ultimul din House of Cards.

În ultimele 24 de ore, VarietyDeadline și Hollywood Reporter au detaliat un scandal în care este implicat unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Kevin Spacey este acuzat că, în urmă cu aproximativ 30 de ani, a agresat sexual un minor în vârstă de 14 ani. Minorul cu pricina este actorul Anthony Rapp, cunoscut mai ales datorită rolului din Star Trek: Discovery. Aparent, din 1986 și până acum actorul din Star Trek a suferit destul de mult din cauza interacțiunii de la momentul respectiv cu Spacey.

La aflarea veștii, actorul s-a grăbit să publice pe Twitter un fel de scuză oficială, dar a fost foarte criticat. În aceeași postare în care spune că-i pare foarte rău de situație, dar nu-și amintește evenimentul, Kevin Spacey a decis să recunoască faptul că este gay și, din acest moment, va trăi doar ca o persoană de orientare sexuală gay.

Având în vedere că sezonul 6 din House of Cards se filmează deja de ceva timp, producția nu va fi oprită. Oficialii Netflix au afirmat însă că povestea lui Frank Underwood va lua sfârșit după acest sezon. O declarație oficială din partea Netflix confirmă că directorii serviciului își fac foarte mari griji vizavi de acest scandal. Reprezentanți ai conducerii s-au deplasat pe platourile de filmare și au încercat să încurajeze angajații de siguranța lor afirmând că, la această oră, Kevin Spacey nu lucrează, conform programului dinainte stabilit.

House of Cards este una dintre cele mai importante producții din portofoliul Netflix. La momentul lansării, împreună cu Orange is the New Black, au fost primele seriale originale ale serviciului de streaming. Au beneficiat de numeroase premii și au generat foarte mulți abonați noi. Din păcate pentru serialul cu Kevin Spacey în rolul principal, difuzarea ultimului sezon de vara viitoare va avea loc sub un con de umbră.