Americanii și rușii vor colabora pentru o nouă stație spațială

Americanii și rușii vor colabora pentru o nouă stație spațială

Americanii și rușii vor colabora din nou pentru explorarea spațială, contribuind la construcția unei noi stații spațiale.

în cadrul Congresului Astronautic Internațional de anul acesta, NASA și Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, au semnat o declarație comună, prin care își arată interesul de a colabora pentru a crea o stație spațială care să orbiteze în jurul Lunii, aceasta fiind importantă atât pentru explorarea lunară, cât și pentru cea spațială.

Această declarație reprezintă o parte din dorința NASA de a dezvolta o ”poartă” către adâncurile spațiului, baza strategică oferind oamenilor posibilitatea de a explora mai departe ca până acum. NASA vrea ca oamenii să ajungă în spațiu și mai departe de Lună, iar acest concept de stație spațială ar putea aduce această posibilitate mai aproape de realitate.

”Deși această bază spațială este încă în faza de concept, NASA se bucură să vadă că există un interes global crescut pentru a ajunge în preajma spațiului lunar ca pas pentru a avansa explorarea spațială”, spune Robert Lightfoot, administrator NASA la sediul din Washington. ”Declarații precum cea semnată alături de Roscosmos arată o stație spațială sustenabilă și nu foarte scumpă”, continuă acesta.

Potențiala colaborare între NASA și Roscosmos este încă într-o fază incipientă, așa că putem considera că avem de-a face cu un angajament pentru un viitor angajament de colaborare. Cu toate acestea, nu putem decât să ne bucurăm când auzim că cele două agenții spațiale importante colaborează încă o dată. Având în vedere existența unui interes global pentru această stație spațială, am putea vedea, în viitor, și apariția unor noi jucători în parteneriat.