NASA prezintă o retrospectivă spectaculoasă a anului 2016

NASA prezintă o retrospectivă spectaculoasă a anului 2016

Experții NASA ne-au dat o mulțime de vești în anul în care a trecut, iar acum există și o retrospectivă video a celor mai importante descoperiri din 2016. 

Clipul video vine de la Godard Space Flight Center și a fost publicat pe Youtube. În video sunt detaliate cele mai notabile eforturi făcute de cercetători în 2016.

Centrul Godard este situat în Maryland și este cea mai mare organizație americană de cercetători și ingineri care construiesc nave spațiale și tehnologii pentru studierea Pământului, a sistemului solar și a universului.

Clipul de reamintește despre faptul că Hubble i-a ajutat pe oamenii de știință să realizeze că universul observabil are de 10 ori mai multe galaxii decât se credea inițial, despre  faptul că operațiunea IceBridge a studiat stratul de gheață din Antarctica pentru a-l optulea an consecutiv.

Mai vedem și alte reușite, precum determinarea modului în care dioxidul de carbon se deplasează în atmosferă, lansarea Osiris Rex, prima misiune spațială care are ca scop prelevarea de mostre de pe un asteroid, cartografierea câmpului gravitațional al planetei Marte și observarea deplasării planetei Mercur prin fața Soarelui.

Se pare că 2016 a fost un an foarte bun pentru oamenii de știință de la Godard Space Flight Center. Rămâne de văzut ce surprize ne așteaptă în 2017.

Citește și:
Etichete: