Femeile din istoria NASA devin personaje LEGO

Femeile din istoria NASA devin personaje LEGO

Cei de la LEGO au făcut întotdeauna eforturi să fie relevanți în piață adaptându-se la timpurile în care trăim prin jucării cu o semnificație deosebită.

Anul trecut, unul dintre cele mai îndrăgite și premiate filme a fost Hidden Figures. Respectiva peliculă spunea povestea a trei doamne de culoare de la NASA care au fost parțial responsabile de prima aselenizarea a unui om pe Lună. Același film a reușit să atragă atenția asupra altor persoane de sex feminin care au activat în Agenția Spațială Americană de-a lungul anilor și au avut roluri mai mult sau mai puțin importante.

Pornind de la respectivul fenomen, oficialii LEGO au confirmat la începutul acestui an că vor construi un set de jucării intitulat ”Women of NASA” (Femei de la NASA). Ideea care a stat la baza materializării acestui proiect a fost trimisă către reprezentanții companiei de jucării de către Maia Weinstock, un editor adjunct de știri din cadrul MIT. Având în vedere miile de idei pasate către LEGO în cadrul competiției internaționale Lego Ideas, este de apreciat că danezii au optat pentru Femeile de la NASA.

Noul set de jucării va fi disponibil începând de luna viitoare în magazinele LEGO de pe întregul mapamond. În total este vorba de patru figurine ce funcționează ca omagii aduse unor femei deosebite ce realizat lucruri extraordinare în cadrul celei mai importante agenții spațiale. Lista le include pe Sally Ride, prima femeie de origine americană în spațiu și Mae Jemison, prima femeie de culoare în spațiu. Margaret Hamilton a contribuit la dezvoltarea software-ului folosit în misiunile Apollo, în timp ce Nancy Grace Roman a avut un rol important în materializarea faimosului telescop Hubble. Toate cele patru doamne vor putea fi achiziționate în format LEGO.

Întregul set Women of NASA va putea fi achizițioant cu 25 de dolari începând cu 1 noiembrie 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: