NASA construiește o stație spațială de realitate mixtă pentru a antrena astronauții

NASA construiește o stație spațială de realitate mixtă pentru a antrena astronauții

NASA a acceptat mereu progresul tehnologic și a încercat să găsească modalități pentru a integra dispozitivele pentru vizualizare, chiar dacă ele erau construite pentru clienții obișnuiți.

NASA a mai colaborat în trecut cu o multitudine de companii, punând la dispoziția educatorilor și a creatorilor o mulțime de resurse 3D. Iar acum, agenția spațială a încheiat un parteneriat cu Epic Games Unreal Engine pentru a crea un simulator International Space Station de realitate mixtă, conform Tech Crunch. Realitatea mixtă este o tehnologie care include atât sistemele de realitate virtuală, cât și cele de realitate augmentată, și îi permite utilizatorului să interacționeze în timp real cu lumea fizică și virtuală.

Pentru a deveni un astronaut calificat al NASA, candidații petrec aproape doi ani de zile încercând să învețe și să se antreneze prin intermediul unor clase intensive și simulări care le permit să se pregătească pentru a putea lucra cu succes într-un mediu precum cel din spațiu. Scopul antrenamentului este de a le oferi informațiile necesare supraviețuirii în spațiu- de la tehnicile medicale la care să apeleze în situațiile critice, la navigarea cu ușurință prin diferitele zone ale stației spațiale.

În trecut, antrenamentele presupuneau scufundarea într-o piscină plină cu apă, care îi învață pe astronauți să se deplaseze în mediul dificil din afara stației spațiale, și petrecerea timpului într-un vehicul spațial în miniatură. Aceste facilități fizice au însă capacități destul de reduse, iar simularea misiunii cu ajutorul unor instrumente de realitate mixtă le-ar permite astronauților să-și dezvolte abilitățile într-un mediu care simulează mai convingător viața din spațiu.

Conform unui video lansat de Unreal Engine și NASA, sistemul lor de realitate mixtă conține câteva elemente și instrumente care le oferă astronauților o experiență educațională completă. Amintim aici de echipamente de realitate virtuală, jocuri specifice și mașinării pentru exersarea deplasării prin spațiu. Pe lângă acestea, astronauții au parte de un sistem de realitate mixtă care anulează efectul gravitației asupra corpului uman. În acest fel, ei se pot simți ca și cum s-ar afla într-o atmosferă micro-lunară sau marțiană, unde nu există gravitație.

Pe lângă acest scop evident, sistemul de realitate mixtă le va permite celor de la NASA să creeze noi habitate care să se plieze pe condițiile solicitante ale atmosferei din spațiu.

Citește și: