MIT CityHome este o mobilă inteligentă ce răspunde la gesturi [VIDEO]

MIT CityHome este o mobilă inteligentă ce răspunde la gesturi [VIDEO]

CityHome este cel mai recent şi are ca scop realizarea de mobilă inteligentă cu o formă dinamică.

mit cityhome mobila gesturi media lab

Pentru că tehnologia există şi putem interacţiuna prin gesturi cu diverse jocuri sau aplicaţii, fără butoane sau manete, nu avem de ce să nu facem acelaşi lucru când vine vorba de mobila din casă. Cel puţin aceasta este părerea celor de la , iar dacă ne uităm la clipul de mai jos conceptul MIT CityHome pare incredibil de atrăgător pentru spaţiile restrânse în care ne desfăşurăm activitatea. În definitiv, mulţi ne-am dori o garsonieră cu o cameră multifuncţională şi polivalentă, decât un apartament cu două camere incredibil de mic.

Totul pleacă de la un corp de mobilă ce ascunde alte corpuri pe care le puteţi atrage sau îndepărta de parcă aţi fi Moise. În mod evident, întreaga structură MIT CityHome este bombardată cu senzori meniţi să răspundă rapid la fiecare comandă şi, în acelaşi timp, capabili să nu declanşeze accidental vreo operaţiune. În definitiv, nu v-aţi dori să aveţi şase oameni la masă şi subit să apară un pat în mijlocul camerei.

Clipul mi se pare impresionant, iar cu demonstraţiile de robotică şi scenariile construite în jurul unui senzor Kinect pe care le-am văzut în ultimele luni, nimic nu mai arată a fi imposibil. Mai mult decât atât, dacă luăm în calcul că întreaga platformă MIT CityHome ar putea fi construită în jurul unui nucleu open source, cercetătorul Kent Larson de la MIT, implicat în proiect, a afirmat că diverşi dezvoltatori vor putea spori cu uşurinţă posibilităţile oferite de un astfel de mecanism programabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: