Miraxess Mirabook îți transformă telefonul în laptop

Miraxess Mirabook îți transformă telefonul în laptop

Smartphone-urile au devenit din ce în ce mai performante, iar cu Miraxess Mirabook le puteți transforma în laptopuri ideale pentru productivitate în deplasare.

În urmă cu aproximativ un an, Microsoft detalia o tehnologie intitulată Continuum. Prin intermediul unui dock, respectivul concept îți permitea să-ți conectezi smartphone-ul cu Windows 10 la un monitor, un mouse și o tastatură, pentru a-l folosi ca desktop. Deși era limitată doar la câteva modele de telefoane, ideea a fost suficient de atrăgătoare încăt să inspire o serie de produse interesante. Unul dintre ele este Miraxess Mirabook.

Gadgetul ilustrat în imaginile alăturate încearcă să vă convingă de faptul că nu mai aveți nevoie un laptop dedicat, atâta timp cât aveți toate documentele și un procesor puternic în telefon. Același procesor poate defini performanța unui dock de forma unui laptop.

Din exterior, Miraxess Mirabook nu se diferă foarte mult de un notebook obișnuit cu diagonala de 13,3 inci. Este integral de culoare neagră, are o carcasă din aluminiu și cântărește aproximativ un kilogram fără câteva grame. Partea de conectică include două porturi USB-C, dintre care unul va fi folosit pentru conexiunea cu un smartphone. Un port standard HDMI vă permite să conectați Mirabook-ul la un TV sau alt ecran de dimensiuni generoase. Un cititor de carduri SD vă permite să folosiți carduri de până la 128GB pentru extinderea spațiului de stocare pe care îl puteți accesa în această combinație dintre un smartphone și laptop.

Cel mai mare avantaj al acestui sistem în comparație cu un laptop este autonomia de 24 de ore, timp în care vă este încărcat și telefonul. Cel mai mare dezavantaj este prețul de 300 de dolari, o valoare la care vă puteți achiziționa fără prea multe dificultăți un notebook cu specificații decente. În schimb, măcăr îl puteți conecta la un Android pentru a rula Andromium sau la un smartphone cu Windows 10 pentru a rula Windows prin Continuum.

Înainte de a se materializa într-un produs de serie, Mirabook va ajunge online în luna martie a acestui an sub forma unei campanii de crowdfunding.

miraxes mirabook

Citește și:
Sursa: Engadget