NexDock îți transformă telefonul într-un laptop bun

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom putea transforma telefonul într-un laptop performant folosind noul NexDock.

Dacă ați văzut vreo prezentare pe marginea Windows 10 Mobile, ați auzit cu siguranță de Continuum, o nouă funcție din sistemul de operare Microsoft ce vă permite să transformați un smartphone în laptop sau desktop. Practic, prin intermediul unui dock suplimentar, câștigați mai multe elemente de conectică ce vă permit să conectați telefonul la un monitor de dimensiuni generoase, un mouse și o tastatură.

Un nou proiect de pe Indigogo pleacă de la această premisă a celor de la Microsoft, dar în loc să vă oblige să cumpărați un dock, un monitor, un mouse și o tastatură, vă transformă smartphone-ul în laptop. Creatorii NexDock au sperat să strângă 300.000 de dolari pe Indiegogo pentru materializarea ideii lor, dar cu 6 zile rămase până la finalizarea campaniei, au atins deja pragul de 330.000 de dolari.

Cu un preț foarte accesibil de doar 150 de dolari, pe lângă un set generos de porturi, după ce v-ați conectat telefonul, veți avea acces la un display de 14 inci, o tastatură, un trackpad și o baterie de 10.000 mAh. Nu lipsesc din ecuație un set de difuzoare stereo și un cablu prin intermediul căruia vă puteți conecta mobilul.

În altă ordine de idei, merită reținut că echipa din spatele NexDock speră să-l folosiți în tandem cu o varietate mult mai mare de dispozitive, în afară de smartphone-uri. Lista include tablete cu Windows, Raspberry Pi 3, Kagaroo PC și aproape orice stick-uri HDMI cu rol de PC. Pe viitor, sunt șanse ca același aparat să fie compatibil și cu alte platforme mobile în afară de Windows, dar, cel puțin momentan, nimic nu a fost confirmat oficial pe marginea acestui subiect. Pentru mai multe detalii despre abilitățile NexDock sau pentru a face comandă la un exemplar, puteți accesa pagina de Indiegogo a proiectului.

Alexandru Puiu
10:43 11.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video