27 oct. 2017 | 08:22

Microsoft lucrează la cel mai interesant gadget din ultimul deceniu

ACTUALITATE
Microsoft lucrează la cel mai interesant gadget din ultimul deceniu

Ca orice altă companie care se respectiă, Microsoft a lucrat la multe gadgeturi de-a lungul anilor care nu s-au materializat niciodată. Microsoft Courier se numără printre ele.

Cei de la Windows Central au publicat în urmă cu câteva zile un set de zvonuri foarte interesante referitoare la un gadget al Microsoft ce ar putea fi lansat în viitor. Dispozitivul care nu a fost până la această oră confirmat oficial se pare că va continua o idee de acum câțiva ani ce a ajuns online la momentul respectiv datorită redactorilor Gizmodo.

Gadgetul cu pricina s-a aflat în stadiu de proiect la finele lui 2009, dar nu s-a materializat niciodată. Era intitulat Microsoft Courier și motivul pentru care nu a ajuns în magazine, s-ar putea să fi avut legătură cu faptul că tehnologia necesară transpuneii sale în realitate nu avansase suficient la acel moment. În orice caz, ne putem face o idee despre viziunea inginerilor Microsoft.

Practic, Microsoft Courier este o tabletă mai mult sau mai puțin gigantică ce se poate plia la mijloc. Includea cu un stylus pentru luat notițe și, datorită formatului de carte, venea la înaintare cu o premiză originală și un potențial imens. Dintr-un punct de vedere, este bine însă că nu s-a lansat în 2009, deoarece hardware-ul disponibil la acea oră nu ar fi făcut decât să frustreze potențialii utilizatori cu o greutate imensă, un ecran de calitate slabă și un sistem de operare ce nu putea profita la maxim de stylusul cu pricina.Microsoft-Courier

Dacă zvonurile postate de Windows Central se dovedesc a fi adevărate, același Microsoft Courier lansast în 2018 ar putea revoluționa industria tech prin introducerea unei noi clase de produse. În plus, ar demonstra utilizatorilor obișnuiți că Windows 10 poate lua o formă foarte utilă pe un gadget ultra portabil similar cu o tabletă, cu condiția să utilizeze un procesor ARM optimizat pentru o autonomie imensă. Momentan nu se cunosc specificații tehnice pentru ipoteticul aparat, dar se pare că are numele de cod Andromeda în timpul perioadei ce cercetare și dezvoltare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele