Telefoanele viitorului nu vor mai semăna cu smartphone-urile din prezent

Telefoanele viitorului nu vor mai semăna cu smartphone-urile din prezent
George Stanciu
George Stanciu
12:04 04.05.2017

CEO-ul Microsoft a vorbit despre telefoanele viitorului, care s-ar putea transforma radical față de modelele actuale. 

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, ne arată că gigantul va continua să producă telefoane mobile, cu toate că cele produse până acum n-au avut succesul așteptat. Totuși, telefoanele viitorului ar putea fi foarte diferite decât cele pe care le folosim în prezent, fie că vorbim despre formă sau despre utilizare.

Pe scurt, Nadella ne indică faptul că se va renunța la dispozitivele cu Windows 10 Mobile din prezent.Acesta apreciază, însă, munca realizată alături de parteneri precum HP, alături de care Microsoft a realizat Elite x3, dar CEO-ul consideră că un asemenea dispozitiv se adresează unei piețe foarte nișate. Pe de altă parte, compania are de gând să meargă înspre aducerea aplicațiilor și serviciilor sale către iOS și Android.

Asta nu înseamnă că Microsoft nu mai are un interes în producerea de smartphone-uri. Compania așteaptă, însă, o schimbare radicală în această piață. Astfel, viitoarele smartphone-uri ar putea să nu mai semene deloc cu telefoanele pe carele cunoaștem în prezent, iar asemenea apropouri venite din partea CEO-ului au alimentat deja o mulțime de speculații, inclusiv pe cele cu privire la o tabletă pliabilă, arată slashgear.com.

microsoft telefoanele viitorului tabletă pliabilă

Microsoft are deja câteva brevete licențiate în ceea ce privește o asemenea tabletă, iar în trecut, a fost aproape de lansarea unui asemenea produs, doar că proiectul Courier a fost abandonat.

Compania are, însă, un istoric nu foarte bun cu telefoanele mobile, așa că ceea ce ne spune CEO-ul ar trebui tratat cu atenție. Mai avem, probabil, de așteptat câțiva ani buni până să vedem telefoanele viitorului, care nu vor mai semăna cu dispozitivele actuale, dar până atunci putem fi siguri că smartphone-urile cu Windows intră pe linie moartă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: